Terör örgütü IŞİD, yine bir Amerikalı gazetecinin kafasını kestiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde siyah elbise giyen, yüzü kapalı terörist, gazeteci Steven Joel Sotloff ile gözüküyor.

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti), Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un başının kesilmesi görüntülerini yayınladı. Görüntülerde başı kesilen gazeteci, "Amerikan işgali yüzünden ben ölüyorum" diyor. Elinde bıçakla bekleyen IŞİD militanı da Obama'yı tehdit ediyor ve "Senin füzelerin bizim insanlarımıza saldırdıkça, tek bir bıçak da senin insanlarının boğazına saldıracak" diyor.

Görüntülerdeki gazeteci Steven Joel Sotloff ise, 2013 yılında Suriye'de haber peşinde koşarken kaybolmuştu. 31 yaşındaki gazetecinin annesi geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak IŞİD'e oğlunun canını bağışlaması için yalvarmıştı.

IŞİD daha önce de yine Amerikalı gazeteci James Foyley'in başını kesmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Caitlin Hayden, radikal selefi IŞİD örgütünün Amerikalı gazeteci Steven Scotloff’un başını keserek öldürdüğü videonun doğru olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama ise IŞİD’in ABD’li gazeteciyi öldürmesi olayıyla ilgili “Adalet yerini bulacak.” dedi.




Editör: Haber Merkezi