Tayland’ın turizm merkezlerine yapılan bombalı saldırılar dünyada da geniş yankı buldu. Dün ilk bomba saat 1500 sularında Trang şehrindeki kalabalık bir pazarda patlamış ve geride 1 ölü 6’da yaralı bırakmıştı. Bu patlamadan tam 4 saat sonra 1900 sularında turizm cenneti olarak filmlere konu olan Phuket şehrinin Patong sahilinde 2 adet bomba bulundu ve imha edildi. Alarma geçen Tayland polisi ve halkı Hua Hin, Prachuap Khiri Khan şehirlerinde dün akşam 2215’de eş zamanlı patlayan bomba ile tekrar sarsıldı. Ölü sayısı 4’e, yaralı sayısı da 35’e yükselmiş oldu.

Asıl patlamaların ise bugün meydana gelmeye başladığı ortaya çıktı. Gece 0200 ile 0400 aralığında Surat Thani, Phangnga ve Trang illerinde bombalar patladı. Bu sabah 0800 ile 1000 arasında ise Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Phuket, Phangnga, Krabi, Chumpon ve Nakhon Si Thammarat şehirlerinde art arda 11 patlama meydana geldi ve bir çoğu eşzamanlıydı.

Tayland’ın bir çok bölgesinde yollar kapatıldı ve halk sokakları boşalttı. Sosyal medyada Kraliçe’nin doğum gününün hemen öncesinde başlayan bu patlamaların kraliyet ailesine karşı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Editör: Haber Merkezi