Yanılmıyorsam haberi önce biz vermiş, duyurmuştuk.
Kararı Resmi Gazete'de yayınlanan Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluşu sevinçle karşılandı. Ege;  Ar-Ge, inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslamadan sonra teknopark ile zirvede...

Rektör mutlu

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek 'Ege Üniversitesi Teknoparkının üniversitemiz, İzmir ve ülkemiz için önemli bir fark yaratacağına inanıyorum' dedi.

Bornova'da iki alan

Bakanlar Kurulu, bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilmesi kararı doğrultusunda Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni onayladı. Bornova'da iki ayrı alan Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi.
Ege Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası başarıları ile Teknoparka sahip olmayı hak ettiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, 'Akademik liderliğinin yanında, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslama konularında da uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmış olan üniversitemiz, bu nedenle teknoloji transfer ofislerini değerlendiren AB Komisyonu tarafından 2008 ve 2010 yıllarında Avrupa'nın en başarılısı seçilmiştir. Tüm birimleri ile bölgemizin ve ülkemizin gerek bilimsel ve gerekse de ekonomik gelişimine yön vermeye, destek olmaya çalışan üniversitemiz yıllardır sürdürmeye çalıştığı yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi konusundaki çalışmalarını artık kampüs içerisinde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) kapsamında sürdürecektir' diye konuştu.

2.7 milyar dolar buharlaştı


İran Petrol Bakanı Bicen Zengene, Zencani'nin Tacikistan'daki sahte bankasına yatırılan devlete ait 2.7 milyar doların ortadan kaybolduğunu söyledi. İran Petrol Bakanı Bicen Zengene, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan işadamı Babek Zencani'nin, Tacikistan'da kağıt üzerinde kurduğu banka aracılığıyla 2.7 milyar dolardan fazla parayı zimmetine geçirdiğini söyledi. Zengene, 'Bir önceki hükümet döneminde birkaç bakan ve merkez bankası başkanının imzasıyla Zencani'nin Tacikistan'daki sahte bankasına yatırılan 2.7 milyar dolardan fazla paranın ortadan kaybolduğunu' belirtti.

Tek başına olmaz


İşadamının bu işi tek başına organize etmiş olamayacağına dikkati çeken Petrol Bakanı Zengene, 'Bu büyüklükte bir yolsuzluk, ne kadar zeki olursa olsun tek bir kişinin yapabileceği bir iş değil. Önceki hükümet döneminde Zencani gibi ülkenin petrol gelirlerini zimmetine geçiren başka kimseler de vardı. Zencani'nin tüm mal varlığı, devlete olan yaklaşık 3 milyar dolar borcundan çok daha az' dedi.

Çalıp çırpma bitti


Bakan Zengene, Zencani'nin devlete olan borcunun büyük kısmının yurt dışına sattığı ve devlete ödemediği ham petrol gelirlerinden kaynaklandığını belirtti. Zencani gibilerinin artık rantçılık yapma fırsatına sahip olmadığını kaydeden Zengene, 'Çalıp çırpma dönemi sona erdi' diye konuştu.
 
El konuldu


İran Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, haziran ayında yolsuzlukla suçlanan İranlı işadamı Zencani'nin gözaltı süresinin uzatıldığını ve 500 milyon dolar değerindeki mal varlığına el konulduğunu açıklamıştı.
 

DİP EKSPRES
 
Cildinizin rahatlaması için

 
Unitone 4 Reveal Jel; doğanın güçlü leke açıcı özlerinden meyan kökünü, C, E vitaminleri ve cildi yenileyen meyve asitleriyle buluşturarak ipeksi bir cilt temizliği sağlıyor.
'Mikro granüllü yapısıyla cildi nazikçe temizleyip yenileyen Reveal Jel; hasarlı, lekeli cilt tabakasını uzaklaştırır ve yeni melanin üretimini baskılar.' diyen üretici firma yetkilileri şunları belirtiyor: 'Günde iki defa cilt temizliğinde kullanılacak bu ürün, cildin rengini eşitleyip derinlemesine temizlik amaçlı tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir.'
Ürün Fiyatı: 65 TL olarak açıklandı