“Biz kıdem tazminatıyla ilgili mutfak çalışmamızı, üniversitelerle ve teknik düzeyde yapıyoruz." diyen Çelik, "Yani belli bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim ama bunu biz hükümet olarak görüşmedik henüz. Başbakanımıza arz etmiş değiliz. İki, tarafların hiç gündemine getirmiş değiliz.” açıklamasını yaptı.

İşkur tarafından 2011 yılın çalışmaları başarılı bulunan 10 il müdürünün ödüllendirildiği programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Programa gelişinde gazetecilerin kıdem tazminatında hak kaybı olacağı ve işçinin daha çabuk işten çıkarılacağı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Çelik, “Şimdi kıdem tazminatı konusu çalışma hayatımızın önemli konu başlıklarından bir tanesi. Defalarca ben ifade ettim; bu konu sosyal taraflarla görüşülmeden, bu konuyla ilgili bizim detaylı açıklama yapmamızın doğru olmayacağı inancındayım. Bu hem kendimize saygı, hem çalışma koşullarımıza saygı hem de sosyal taraflara saygının bir gereğidir. Çünkü bu işvereni ilgilendirdiği gibi, çalışanı da ilgilendiriyor." diye konuştu.

“BU AÇIKLAMALAR YAPACAĞIMIZ SAĞLIK ÇALIŞMALARIN ÖNÜNÜ TIKAMAYA YÖNELİK”


Bu söylentilere sert tepki gösteren Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Keyfi, kaynağın nerede olduğunu bilmediğim bu tür açıklamaları benim doğru bulmadığımı, yersiz bulduğumu ifade etmek isterim. Kim açıklama yapıyorsa, çıksın kendi şahsına bir açıklama yapsın. Konuşsun, bu açıklama yapanlar kanaatime göre kıdem tazminatının, kıdem tazminatı fonuna dönüştürülmesiyle ilgili, sağlıklı ve düzenli bir çalışmanın yürütülmesiyle ilgili, önümüzdeki süreçler içerisinde yapacağımız bir süreci tıkamaya yönelik açıklamalardır bunlar. Ben öyle değerlendiriyorum."

Taraflarla görüşülmeden, henüz hükümet nezdinde bir görüşme yapmadan bu konunun bu düzeyde ele alınmasının sürece zarar verdiği inancında olduğunu kaydeden Çelik, “Biz kıdem tazminatıyla ilgili mutfak çalışmamızı, üniversitelerle ve teknik düzeyde yapıyoruz. Yani belli bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim, ama bunu biz hükümet olarak görüşmedik henüz. Başbakanımıza arz etmiş değiliz. İki, tarafların hiç gündemine getirmiş değiliz.” ifadelerini kullandı.