TÜRKKEP'ten yapılan açıklamaya göre, yeni yasal düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler, fatura, defter ve arşiv gibi iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasına imkân sağlıyor. Bu dönüşüm, işgücü ve maliyetten de önemli oranda tasarruf edilmesini mümkün kılıyor. E-Dönüşüm stratejisi kapsamında yürürlüğe giren hizmetler, ülke çapında hızla yaygınlaşıyor.

HER YIL 125 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

1 Ocak 2016 itibariyle 50 bin mükellefin e-Fatura ve e-Defter uygulamalarından yararlanmaya başlamasıyla, her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak. Maliye Bakanlığı’na göre, 2015 yılında, sistemde her ay 50-60 milyon e-Fatura dolaşımda olacak. 2016-2017 yıllarında ise e-Fatura ve e-Defter uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor. E-Fatura ve e-Defter sayısındaki bu artışın kâğıt tüketiminin azaltılması, kargo ve noter masraflarının düşürülmesi gibi katkılarıyla 2 milyar lira tasarruf sağlayacağı vurgulanıyor.

KÂĞIDA DAYALI KÜLTÜR E-DÖNÜŞÜMLE SONA ERECEK

Kâğıda dayalı iş süreçlerinin e-Dönüşüm süreci ile farklı bir boyuta taşınmasını değerlendiren TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “E-Dönüşüm, sadece teknolojik değil, aynı zamanda kültürel bir dönüşümü gerektiriyor. İş yapış şekillerimiz, kurumsal yönetim ve organizasyon yapılarımız, verimlilik anlayışımız, eğitim sistemimiz ağırlıklı olarak fiziksel ve kâğıda dayalı kültür etrafında dönüyor. E-Dönüşüm; kamu, özel sektör ve bireylerin ortak bir paydada birleşerek hayata geçireceği kültürel bir dönüşüm olmalıdır. Bu dönüşümü hızlandırmak için ülkemizde yasal düzenlemesi yapılmakta olan e-Hizmetler ve çözümlere ilişkin farkındalık oluşturmak gerekiyor." açıklamasını yaptı.
Editör: Haber Merkezi