Uluslararası Fuar Alanı’ndaki organizasyonun katılımcıları adeta yok satıyor. Satış hedeflerini katlayan katılımcıların stant ve depolarındaki stokları hızla tükendi. Tedarikçilerin devreye girmesiyle yeni ürünler stantlara taşındı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda kurulmaya başlandığından bu yana kent nüfusu kadar bir ziyaretçiyi ağırlayan SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri bu yılda büyük ilgi topladı. 14 Aralık 2014 tarihinde Kültürpak’ta açılın organizasyon binlerce İzmirlinin akınına uğradı.  Hafta içi günlerde bir an bile boş kalmayan stant koridorlarındaki yoğunluk hafta sonu günlerde iğne atılsa yere düşmeyecek hale geldi.  Bu sene beklediği ilginin üzerinde bir yoğunluk ile karşılaşan katılımcılar mal yetiştirmekte zaman zaman zorlandı. Bazı katılımcılar fuar açılışı öncesi bazıları ise kapanışı sonrası stantlarına yüklü miktarda mal takviyesi yaptı. Kişiye özel hediyelik ürünleri üzerine çalışan stantlarda yoğunluk karşısında önce siparişlere bir sonraki güne teslim tarihi verildi. Müşteri memnuniyeti için kısa zamanda stantlarına kaligraf ve ekip desteği alan katılımcılar kişiye özel hediyelik tercih edenleri fuar alanından mutlu göndermeyi başardı.  14 günde satışını gerçekleştirmeyi planladığı ürünleri organizasyonun ilk 5 gününde tüketen bazı katılımcılar stantlarını bir günlüğüne standbya aldı. Türkiye’nin farklı illerindeki tedarikçilerinden hızla mal takviyesi ile katılımcılar stantlarındaki çalışmaları hızlandı.

İzmirlinin çeyrek asırdır hediyelik bulmasında çözüm ortağı olduklarını belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, katılımcıların beklediğinin üzerinde bir taleple karşılaşması nedeniyle tedarikçilerini hareketlendirdiklerini ifade etti. Gençer, “SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’nin 25. yılına yakışır bir organizasyon olacağını söylemiştik. Bunu gerçekleştirdik. Organizasyonumuza ilk kez katılan veya bu kadar talebin yüksek olacağını tahmin edemeyen bazı stantların sahipleri şaşkınlığa uğradı. Stoklarında malının kalmayacağını anlayan katılımcıları tedarikçilerini hızla harekete geçirdi. Satışlarına keyifle devam etti. Ama 14 günde satmayı planladığı ürünü daha ilk hafta sonu günlerinde tüketen bazı katılımcılar mecburen stant satışlarına bir gün ara verdi. SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri beklenen ilginin üzerinde bir taleple karşılaştı. Katılımcılarımız memnun ziyaretçilerimiz memnun. Biz bu yeni yıla da binlerce İzmirliyi mutlu etmenin onuruyla gireceğiz”dedi.

Geniş ürün yelpazesi ve fiyat avantajlarıyla ilgi çeken SOUVENIR 2014 25. Hediyelik Eşya Günleri 31 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak. Her gün 11.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen organizasyon son gün saat 17.00’de tamamlanacak.