Menemen Gökovası Mevkii'nde kurulan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 920 bin metrekare mevcut arazisi ve genişlemeye müsait yapısıyla Türkiye'nin ilk ve tek plastik ihtisas sanayi bölgesi oldu. Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Müteşebbis Heyet Başkanı Erdoğan Çiçekçi'nin çabaları ile 4 yılı aşkın bir süredir devam eden kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.  Fabrikaların inşasına üç sonra başlanacak. İlk etapta 34 plastik firmasının yatırım gerçekleştiriceği Menemen OSB'de 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.


Bakanlık Büyük Destek Veriyor


Bakanlık tahsisi ile 1995 yılında çalışmalarına başlanan bölge de, Salih Esen'in 2001 yılında EBSO Başkanı olmasıyla çalışmalar hız kazandı. 7,5 milyon TL'lık yatırımla ilk bölümü tamamlanan alt yapı yatırımlarında, ikinci bölüm 6 milyon TL'lık Sanayi Bakanlığı kredisi ile gerçekleştirilecek. AOSB dışında şehir merkezine en yakın OSB olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hammadde ve ihracat kapı alanlarına da 20 km'lik yakınlığıyla sektöre hareket getirecek. Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, kurulmakta olan OSB'ler içerisinde lokal olarak en özellikli en avantajlı konuma sahip. Çevreye zarar vermeyen, baca gazı çıkarmayan bir üretim alanı olan Menemen OSB, Bakanlığında teşvik ettiği kümelendirme sistemi ile rekabet koşullarını da oluşturmuş olacak.

Kamulaştırma çalışmaları sürecinde çok yoğun bir dönem geçirdiklerini söyleyen Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, plastik ihtisas organize sanayi bölgesinin yüzde 80 oranında dolu olduğunu belirterek, "Kamulaştırma çalışmaları bizim için en yorucu kısımdı. Paramız olmasına rağmen muhatap bulamadığımız için arsaları alamadık. 4 yıldır bizi yoran kamulaştırma çalışmalarının artık sonuna geldik. 650 bin metrekare alanı 650 kişiden satın aldık. Toplu satın almalar, toplu istihdam olanakları, dış satım birlikteliği burada yaratacağımız potansiyeller olacak. Plastik sektörünün kendi içerisinde diyalog kurmak suretiyle, seviyeli birliktelikle beraber bir rekabet ortamı doğacak. Üç ay içerisinde Kastaş ve Palaplast firmaları inşaata başlayacak, diğer firmalar onları takip edecek" dedi.

Yönetim Kurulu olarak, son derece uyumlu ve destek verici çalışmalar yaptıklarını ve hızlı bir şekilde yol aldıklarını söyleyen  Esen, "Bu yapılanlar Menemen'in hem sosyal hem maddi anlamda kalkınmasına yol açacak. Oluşan tatlı rekabet ve mükemmel yatırımla, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İzmir'in plastik sektöründe lider olmasını sağlayacak. Sosyal alanları, idare binaları, altyapı çalışmaları, arıtma tesisleri ve bacasız sanayi ile yurdumuz örnek bir OSB'ye kavuşacak. Koordinatörümüz Metin Ersan'ı da özverili çalışmaları nedeniyle kutlarım" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi