Emekliler için ek promosyon müjdesi geldi. Peki emekliler başvuruyu nasıl yapacaklar? Bu konu hakkındaki tüm detaylar haberimizde...

Ek Promosyon Detayları

Hükümetin emekli promosyonlarını arttırmasıyla birlikte bütün emekliler için ek promosyon fırsatı doğdu. Emekliler, özel bankalar veya devlet bankaları aracılığıyla aldıkları maaşlara ek olarak belirli bir tutarda promosyon alma hakkına sahip olacaklar.

Başvuru Süreci

Emekliler, ek promosyon için herhangi bir başvuru yapmalarına gerek yoktur. Zira hükümet, emekli maaşlarını ödeyen bankalar aracılığıyla otomatik olarak promosyon ödemelerini gerçekleştirecek.

Ödeme Detayları

Ek promosyon tutarları, emeklilerin maaşlarını aldıkları bankalara göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak, ek promosyon tutarları emeklilerin aldıkları aylık maaş tutarlarına bağlı olarak belirlenecektir.

PROMOSYON FARKI NASIL ALINIR

Öncelikle eğer devlet bankasından yani Vakıf, Halk ya da Ziraat üzerinden emekli maaşını alanlar için promosyon farkını almanın yollarını söyleyelim. Bankaya başvurup mevcut promosyon tutarınızı yeni tutardan düşürerek aradaki farkı almanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken şey ise çok basit. Ziraat, Halk ya da Vakıf şubelerinden herhangi birine giderek (emekli maaşınız hangi bankaya bağlıysa) başvuru yapmanız yeterli.Sonrasında promosyon paranız hesabınıza geçecek.

PEKİ YA ÖZEL BANKALAR?

Eğer özel bir bankadan promosyon aldıysanız öncelikle güncel promosyon tutarını öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü hemen hepsi güncellendi. Güncel tutarı öğrendikten sonra bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor.

Fed Bekleyişte | Faiz İndirimleri Ufukta Görünmüyor, Piyasalar Tedirgin Fed Bekleyişte | Faiz İndirimleri Ufukta Görünmüyor, Piyasalar Tedirgin

BANKA ŞUBESİNE GİTMENİZ GEREKEBİLİR

Bazı bankalarda promosyon farkını mobil uygulama üzerinden güncelleyebiliyorsunuz. Bazılarında ise şubeye gitmeniz gerekiyor. Bu noktada müşteri hizmetleri sizleri yönlendirecek.

Diyelim ki emekli maaşını İş Bankası üzerinden alıyorsunuz. O zaman iş cep üzerinden promosyon sözleşmenizi yenilemeniz yeterli olacak. Son sözleşmenizden şimdiye kadar geçen süre için aldığınız ücret kesilerek yeni promosyon sözleşmeniz yapılacak. Diyelim ki 6000 TL’lik bir promosyon sözleşmesi yaptınız ve 1 sene geçti. Yeni promosyon 8000 TL olduğu için 1 senelik 2000 TL tutarını düşecekler ve hesabınıza 6000 TL yatıracaklar. Böylece sözleşmeniz yeni tutar üzerinden yenilenmiş olacak. Bu işlemleri tüm bankalardan yapabilirsiniz.

Editör: Nurican ALBAYRAK