BIST 100 endeksi, 9.992,45 puandan açılış yaparak tarihi bir rekor kırarak yükselişini sürdürdü ve 10 bin puanı aşarak tarihi bir zirveye ulaştı.

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,05'lik bir artışla 9.915,62 puanda günü tamamlamıştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,75 ve holding endeksi yüzde 0,90 oranında yükseliş kaydederken, tekstil deri endeksi yüzde 1,78'lik artışla en çok kazandıran sektör oldu. Spor endeksi ise yüzde 3,70'lik düşüşle tek kaybettiren oldu.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlama ihtimalinin ötelenmesine rağmen şirket karlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının arttığını belirtiyor. Bu hafta, yatırımcıların odak noktası Fed'in faiz kararı ve ardından Başkan Jerome Powell'ın açıklamaları ile birlikte yoğun veri gündemi olacak.

Borsa yabancı yatırımcı akınına uğradı Borsa yabancı yatırımcı akınına uğradı

Yurt içinde ise enflasyon verilerinin yakından takip edileceğini belirten analistler, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirme raporunun da piyasaların odağında olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın, ABD'nin enerji şirketi Exxon Mobil ile yaklaşık 1,1 milyar dolarlık LNG anlaşması için görüşüldüğünü açıklaması da piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Bugün, yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi açıklanacakken, yurt dışında Almanya'da enflasyon, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi gibi veriler de yatırımcılar tarafından yakından izlenecek. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.100 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.800 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Editör: Sedef Didem Ezme