Kamu bankalarında emeklilere verilen promosyon tutarları, 8 ila 12 bin liraya yükseltildi ve bu güncellemeyle birlikte başvurular bugün başladı. Perşembe günü ödemelerin başlayacağı süreçte emekliler, hangi işlemleri yapacaklar?

Promosyon ödeme tutarlarında sağlanan 2 kat artış, emekliler için önemli bir gelişme oldu ve başvurular bugün itibarıyla alınmaya başlandı.

Emeklilerin banka tercihlerinde promosyon tutarı, maaşlarına göre belirleniyor. Bankalar, emekliye promosyon ödemesi yapabilmek için 3 yıl taahhüt istiyor. Ancak bu süre dolmadan da banka değiştirme imkanı bulunuyor.

Konut Piyasasında Dönüm Noktası | Fiyatlar Enflasyona Yenildi! Konut Piyasasında Dönüm Noktası | Fiyatlar Enflasyona Yenildi!

Başvuru için, emekliler promosyon tercihini yapacakları bankaya gitmeleri yeterli olacak. Ayrıca, emekliler maaş tercihini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Özel bankalarla yapılan promosyon tutarı güncelleme çalışmaları da devam ediyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hesaplama nasıl yapılacak?

Son güncelleme 2022 yılında yapıldı ve bu güncelleme tüm emeklileri kapsadı. Emeklilerin maaş promosyonlarında yapılan bu artış, emeklilerin gelirlerinde olumlu bir etki yaratacak. Örneğin, 4 bin lira alan bir emekli, diyelim ki 1,5 yıldır bu miktarı alıyor ve 1,5 yıl daha alacak. Dolayısıyla, yeni alacağı tutardan 1,5 yıllık tutar çıkarılacak."

Editör: Nurican ALBAYRAK