Şoförün "Şoför Tanıtım Kartı"nın iptal edilmesi için de harekete geçildi. Belediye yetkilileri, yurttaşların, yolcuların ve görevli memurların huzurunu ve can güvenliğini tehdit eden davranışlara müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 Mayıs 2024 tarihinde Bornova Metro Aktarma Merkezi'nde yaşanan olaya müdahale etti. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, ESHOT otobüsüne zarar veren ve şoföre sözlü saldırıda bulunan taksi şoförü hakkında yasal işlem başlattı.

Belediye, “Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği”ne dayanarak iki ayrı tutanak düzenleyerek taksi şoförüne toplamda 4 bin 100 TL'lik cezai işlem uyguladı. Ayrıca, şoförün Şoför Tanıtım Kartı'nın iptal edilmesi için de gerekli işlemler başlatıldı. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de adli süreci başlattığı belirtildi.

Karşıyaka Çiçek Festivali başladı Karşıyaka Çiçek Festivali başladı

Olayın detaylarına bakıldığında, 3 Mayıs 2024 tarihinde Bornova Metro Aktarma Merkezi'nde bir taksi şoförünün, ESHOT otobüsünün önünü keserek şoföre sözlü saldırıda bulunduğu ve ardından aracından aldığı bijon anahtarı ile otobüsün camlarını kırdığı ortaya çıktı.

Kaynak: BÜLTEN