Konak Saat Kulesi Atatürk Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin katılımları ile “Liselerde Bilim Uygulamaları İl Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen sergiye 7 Fen Lisesi, 26 merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu lisesi, Kimya Deney Laboratuvarı, Akıl ve Zeka Oyunları, OGM Materyal, TEGM Materyal, İzmir Bilim Olimpiyatları olmak üzere toplam 38 stantta, yapılan çalışmalar sergilendi. Türkiye'de bir ilk olan sergiye 400 öğrenci görevli ve 1500 lise 3000 temel eğitim olmak üzere toplamda 4500 öğrenci de katılım gösterdi.

HER BULUŞUN ARKASINDA BİR KALP VARDIR

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi açılış gösterilini izledikten sonra gençlere yönelik bir konuşma yaptı. Yahşi, gençlere seslenerek “Dünyadaki her gelişmenin, her buluşun, her atılımın arkasında yaptığı işe inanan, akıl ve alın teri döken ve asla vazgeçmeyen bir kahramanın hikayesi vardır. Aklını, rüyasını, hayallerini ülkesi ve insanlık için seferber eden bir kalp vardır. Vaktin emanet,   çalışmanın ibadet olduğunu idrak eden bir kabiliyet vardır. O kahraman da, o kalp de, o kabiliyet de siz evlatlarımızsınız” dedi.

EÜ devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer aldı EÜ devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer aldı

33 OKULDA HAYATA GEÇTİ

Yahşi, bu programı daha fazla okula yaymak istedikleri belirterek: “Sizler, kolumuz, kanadımız, gayretimizsiniz. Bizler de attığınız her adımda size el ayak, göz kulak olacağız. Bakanlığı öncülüğünde başlattığımız, şimdilik 33 okulumuzda hayata geçirdiğimiz  “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı”nı çok daha fazla kurumumuzda uygulamaya koyacağız. Dijital çağ imtihanımız değil, iftiharımız olacak. İzmir eğitim ailesi olarak bir hikâyemiz,  bir sözümüz, bir uhdemiz var.  Evlatlarımız en karanlık gecelere ay gibi doğsun, yıldızların en parlağı olsun ve şanlı bayrağımız ebediyetin göğünde dalgalansın. Birlikte düşünerek, birlikte hayal ederek çocuklarımızın rüyalarını gerçeğe dönüştürmelerine katkı sunacak tüm yol arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Ekspres