İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında uyguladığı soykırım girişimlerine karşı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ortak basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması metnini okuyan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı saldırılara ilişkin "Bizler, basın emekçileri olarak,  İsrail’in Filistin halkına uyguladığı acımasız  katliamı nefretle kınıyoruz. Kadın çocuk demeden, hasta yaşlı demeden bir milleti yok etme girişimleri hiçbir şekilde gerekçelendirilemez. 7 Ekim’den bu yana Ortadoğu yine kan gölü ve insanlık onurunu yok sayılmakta. Dünyayı, masum insanları piyon haline getiren küresel her oyununuz batsın! Bu yüzyılda ‘kana kan’ anlayışıyla hareket eden İsrail’i ve bu katliamı destekleyenleri dünya tarihi kanlı harflerle yazacaktır" dedi.

"İNSANLIK DIŞI VAHŞETE SON VERİLMELİ"

Bölgede görev yapan Gazeteciler üzerinden açıklamalarını sürdüren Gappi, "Sadece Gazze’de yaşayanlar değil, bölgede görev yapan meslektaşlarımız da hayatlarını kaybetmektedir. Halkı bilgilendirme görevini yapan gazetecilere yönelik katliamlar akıl almaz boyutlardadır.  Bugüne kadar Filistin’de yaşanan gerçekleri görünür kılan en az 17 gazeteci katledilmiştir. Bunların içinde Filistin’de yaşayan ve evinden alınarak öldürülen gazeteciler de bulunmaktadır. Öldürülen gazetecilerin 13’ü Filistinli, 3’ü İsrailli, 1’i de Lübnanlı. 3 gazeteci de kayıp. Gazeteciler olarak, bizler savaş haberlerini yazmak istemiyoruz. Öldürülen masum insanların sayılarını vermek, aç, susuz, evsiz, yarınsız kalan bir halkın çaresizliğini görüntülemek istemiyoruz. İsrail’in Filistin Gazze’de yaptığı insanlık dışı vahşete bugün son verilmeli ve uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere tüm ülkeler bölgede barış için harekete geçmelidir" diye konuştu.

ESHOT’a bir kez daha kalite tescili ESHOT’a bir kez daha kalite tescili


"KATLİAMI KABUL ETMİYORUZ"

"Bizler hayata, haberleriyle katkı sunan gazetecileriz.Fikir işçileriyiz" diyen Gappi, "Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın daha müreffeh ve barışçıl olması düsturuyla mesleğini yapanlarız ve barış gazeteciliğinden vazgeçmeyeceğiz! Tarafı ve kimliği ne olursa olsun insan ölümünü ve canlı katliamını kabul etmiyoruz. Biz, İzmirli gazeteciler olarak savaş haberi yazmak istemiyoruz. Bu nedenle uluslararası kamuoyunu ve tüm meslektaşlarımızı savaşa karşı durmaya, savaşa hayır demeye çağırıyoruz. Savaşa Hayır!" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ