We Are Social tarafından 2017 yılı dijital istatistikler raporuna göre artık dünyanın yarısından fazlası internet kullanıyor. World wide web'in(www) mucidi olan Tim Berners-Lee'nin interneti hayatımızın bir parçası haline getirmesinin üstünden 25 yıl geçti. O günden bugüne internet dünya nüfusunun çoğunun günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldi.
Fakat büyüyen sadece internet kullanımı değil.
2017 raporuna göre artık;
-Dünyanın yarısından fazlası akıllı telefon kullanıyor.
-Dünyanın üçte ikisinin cep telefonu var.
-Dünyanın web trafiğinin yarısından fazlası artık cep telefonlarından geliyor.
-Dünyadaki mobil bağlantıların yarısından fazlası genişbant.
-Dünya nüfusunun %20'sinden fazlası ayda en az bir kez internet üzerinden alışveriş yapıyor.
İnternet kullanıcları 2016 yılında 2015 yılına göre biraz daha fazla artarken, sosyal medya ve mobil sosyal medya kullanıcıları geçen yılki yeni kullanıcı sayısını ikiye katlayarak 81 milyon kişiye ulaşarak geçen yıla oranla yarıdan fazla arttı.
-İnternet kullanıcıları 2016'da %10 büyüyerek 2015'e göre 354 milyon kişi arttı.
-Aktif sosyal medya kullanıcıları %21 oranında artarak 2015'e göre 482 milyon kişi arttı.
-Mobil kullanıcılar son 12 ay içinde 222 milyon kişi artarak %5 büyüdü.
-Mobil sosyal medya kullanıcıları ise 2016 yılında etkileyici bir şekilde 581 milyon kişi artarak %30 büyüme gösterdi.



İnternetin özel izin ile kullanıldığı Kuzey Kore hariç en düşük internet kullanım oranı sahip ülkelerin tamamı Afrikada. İnternet kullanım oranı bazı ülkelerde %100 e yaklaşırken bu ülkelerin başında %99 kullanım oranıyla Birleşik Arap Emirlikleri geldi. Birleşik Arap Emirliklerini %98 ile İzlanda ve %97 ile Norveç izledi. Türkiye %60 ile 30 ülke arasında 21. sırada yer alıyor.


Türkiyede internet kullanımı



Türkiyedeki toplam internet kullanıcısı geçen yıla oranla %4 artarak 48 milyon kişiye ulaştı. İnternet kullanıcıların hemen hemen tamamı herhangi bir sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Nüfusun %89'u cep telefonuna sahip ve akıllı telefonlar ile sosyal medyaya giren toplam kullanaıcı sayısı 42 milyon olarak verilmiş. 70.91 milyon cep telefonu bulunan Türkiye'de bu telefonların %75 akllı telefon.

Sosyal medyada geçirilen zaman televizyonu geçti

Türkiyede aktif internet kullanıcılarının %87'si interneti her gün kullanırken  günün 3 saatini sosyal medyada geçiriyor. Televizyon izlemeye ise ortalama 2 saat 14 dakika ayırıyor.