TÜİK, Temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. 
Buna göre; Türkiye'de işsizlik oranı, Temmuz'da bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 9,8 oldu. 
İşsiz sayısı, aynı dönemde 2 milyon 880 binden 2 milyon 970 bin kişiye çıktı.
Temmuz ayında işsizlik yüzde 9,8 oldu. Tarım dışı işsizlik oranı ise Temmuz'da yüzde 12 olarak açıklandı.
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak 2 milyon 970 bin kişi oldu.
15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile yüzde 18,3 olurken,15-64 yaş grubunda da bu oran değişim göstermeyerek yüzde 10 olarak gerçekleşti. 
Haziran ayında işsizlik yüzde 9, 6 olmuştu.
Çukurova Holding hisse devri için anlaştı!
Çukurova Grubu ile DS Smith Plc, ortaklıkları bulunduğu Kaplamin Ambalaj da dahil bazı şirketlerde karşılıklı hisse devri için anlaştı.
Çukurova'nın iştirakleri arasında bulunan Selkasan Kağıt'tan yapılan açıklamaya göre, Selkasan ile diğer grup şirketleri Kaplamin, Atkasan, Ova Oluklu Mukavva ve Yalova Ambalaj'ın ortakları konumundaki Çukurova Grubu ile DS Smith arasında Aralık 2014'ten beri hisse satış görüşmeleri sürüyordu.
Açıklamaya göre görüşmeler, Selkasan'ın iştirakleri olan ve Yunanistan'da faaliyet gösteren Cretan ve Cartonpack hisselerinin DS Smith'e; Selkasan, Kaplamin, Atkasan, Ova Oluklu Mukavva ve Yalova Ambalaj'da ise DS Smith'in sahip olduğu hisselerin Çukurova Grubu'na satışı ve devri şeklinde mutabakatla tamamlandı.
Toyota'dan flaş karbon emisyonu kararı
Otomotiv şirketi Toyota, 2050'ye kadar yeni araçlardaki karbon emisyon oranını yüzde 90 oranında düşürmeyi planlıyor.
Alternatif yakıtlarla çalışan hibrid (melez) araç pazarının iddialı ismi Toyota'dan yapılan açıklamada, yeni çevre koruma hedefleri çerçevesinde 2050'de benzinle çalışan araç üretiminin sona erdirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
Sürdürülebilir çalışmalar çerçevesinde, 2010 baz alındığında, 2050'de üretilen araçlardaki karbondioksit emisyonlarının yüzde 90 oranında düşürülmüş olacağı kaydedilen açıklamada, yeni araçlardaki karbondioksit emisyonlarını rekor düzeyde düşürme planının, Prius hibrit modellerdeki başarısı üzerine yapılandırılacağı belirtildi.
Açıklamaya göre, Toyota, hibrid araçların satışını 2020'de bugüne kadar sattığının iki katına yükseltecek, bu türdeki araçların toplam üretimi de 15 milyona çıkacak.
Toyota, 26 ülkede 46 üretim tesisi, 265 bin civarında çalışanı ile 140'tan fazla ülkede müşterilere Lexus ve Toyota marka araçlar üretiyor.
Foça için çok önemli
Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı Hazırlama ve Uygulama Projesi toplantısı Leon Otel'de başladı .
Toplantıya; Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça Turizm Danışma Müdürlüğü, Foça Liman Başkanlığı, Foça Kazı Başkanlığı, Foça Sahil Güvenlik Komutanlığı, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Türkiye, Özel çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, İzmir ÖÇK Müdürlüğü, Foça Su Ürünleri Merkez Kooperatifi ve ilgili devlet kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmalarını Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koruma ve İzleme Dairesi Başkanı Dr. Ali Özkır yaptı. 
Açılış konuşması yapan Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Özel Çevre Kurumu'nun Foça'da bir biriminin olmasın canı gönülden arzu ettiklerini, ÖÇK'nın katı bürokratik yapısı nedeniyle bazı hayati projelerin yapımının uzun yıllar sürdüğünü, bunun yanında Foça'nın askeri alanlar, doğal ve arkeolojik sitler nedeniyle sınırlanmış durumda olduğunu söyledi.
ÖÇK İzleme Dairesi Başkanı Dr. Ali Özkır yaptığı açılış konuşmasında, Teşkilatının kuruluşu hakkında bilgi verdi, yönetim planlarının önemini vurguladı. 
Yönetim planlarının amaç değil araç olduğunu yöneticilerin kullanma kılavuzu rehber olduğu , Ankara'dan Foça için karar üretmek istemediklerini, yerel paydaşlarla alınan kararlar ile hazırlanacağını söyledi.
Foça Belediye Başkanı Demirağ'da ÖÇK alanı içerisinde yer alan Foça'da, ÖÇK Müdürlüğü'nün tüm çalışmalarına ve yapılacak olan planlara destek vereceklerini bildirdi.
Açıklama tepki getirdi
Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı tatil beldesi İğneada'ya nükleer santral yapılmasının planlandığının açıklanması, bölge halkının tepkisini çekti. Demirköy Belediye Başkanı MHP'li Muhlis Yavuz da dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kendisine 'Yapılmayacak' dediğini söyleyerek, 'Turizm bölgesine nükleer santral kurmak istiyorlar, böyle bir şey mümkün değil' dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un 3'üncü Nükleer santralin Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı ve Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarına sahip İğneada Beldesi'ne yapılmasını planlandığını açıklaması, tepkiyle karşılandı. 
Turizm bölgesi olan İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santralin doğa katliamına neden olacağını belirten belde halkı, santralin yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Yeni ofisini açtı
Lider Konumdaki Seyahat Ticari Platformu, Türkiye'de yatırım yapmaya ve varlığını genişletmeye devam ediyor.
Seyahat teknoloji devi Travelport, İstanbul'da sektörel VIP etkinliğine ev sahipliği yaptı ve aynı zamanda yeni ofisini açtı.
BAE; 15 Ekim 2015: 8 trilyon dolarlık küresel yolculuk ve turizm sektörüne dağıtım, teknoloji, ödeme ve diğer amaçlara yönelik çözümler sağlayan lider konumdaki Seyahat Ticari Platformu Travelport (NYSE:TVPT) bugün İstanbul'da yeni bir bölge ofisi açıldığını duyurdu. 
Ofisin açılışı, Travelport'un Istanbul da organize ettiği, Orta Doğu'dan havayolları, otel ve seyahat acentesi liderlerini temsil eden 140'tan fazla seyahat sektörü uzmanının ve fikir liderinin katıldığı VIP etkinliğin kapanışında gerçekleştirildi. 
Travelport, Türkiye'de yerel distribütörü olan Travtech Solutions vasıtası ile Travelport'un ülke içinde büyüyen Galileo ve Worldspan seyahat acentesi ağını yönetecek. 
Yeni ofisin açılışı, tüm dünyada 46 ülkede işletmesi bulunan, Türkiye'nin en büyük işletmeleri arasında yer alan seyahat konsolidatörü (B2B) IATI Gama Travel ile yapılan bir sözleşmenin ardından geliyor. 
Bu sözleşme, Travelport'un yenilikçi teknoloji çözümleri vasıtası ile IATI'nin sektördeki varlığını ve müşteri hizmetlerini yeni hedeflere çıkarmak için ortaklık yapmasını öngörüyor.
Travelport'un, Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya Başkanı ve murahhas azası Rabih Saab şunları söyledi: Yeni organizasyon, ülkedeki müşterilerimize, geniş ölçekli küresel erişimimizden ve benzersiz seyahat ticari platformumuzun nasıl kendi işlerine güç katacak şekilde seyahat işini yeniden şekillendirdiğini anlatmada öncülük yapacak. 
Bu, Travelport için heyecan verici bir zaman ve bu bölgeye yatırım yapmaktan ve varlığımızı güçlendirmekten memnunluk duyuyoruz. 
En önemli bölgesel müşteri etkinliğimiz için bu yıl ev sahibi olarak Türkiye'yi seçmek kolay bir karar oldu; Türkiye bir Mint ekonomisi olarak (Meksika, Endonezya, Nijerya ve Türkiye - yükselen ekonomi devleri) uluslararası ticaretini büyütmektedir ve Türkiye'de ve bu bölgede öngördüğümüz sürekli büyümeden heyecan duyuyoruz.'
Cari açık 163 milyon dolar oldu
Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Ağustos ayına göre 2 milyar 58 milyon dolar azalarak 163 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece Ekim 2009'dan bu yana en düşük açık verilmiş oldu. Ocak - Ağustos döneminde açık 25,7 milyar dolar, 12 aylık cari işlemler açığı ise 43 milyar 47 milyon dolara geriledi.
Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım bu yılın sekiz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36 artış gösterdi ve 11 milyar 815 milyon dolara yükseldi.
Cevap verdi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tanıtılan yerli otomobilin Cadillac BLS'nin kopyası olduğu iddiasına ilişkin, 'Kopya iddialarını kesinlikle reddediyoruz. Göreceğiniz nihai ürün, estetik olarak da dayanıklılık ve konfor olarak da prototipini ortaya koyduğumuz araçtan çok daha iyi olacak' dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 'Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir belgede 10 milyar TL'lik bir doğalgaz depolama yatırım belgesi düzenledik. Yatırım, Mersin'de gerçekleştirilecek' dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın oluşturduğu endekste en yüksek puanı alan özel sektör Ar-Ge merkezleri sıralamasında genel kategoride ilk üç merkez Kordsa, Arçelik ve Tofaş oldu.
TL'den Avro'ya geçiş
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Lirası'ndan çıkarak Avrupa Birliği para birimi Euro'ya geçişi için teknik çalışma başlatıldı.
Ada'da varılacak muhtemel bir çözüme hazırlık amacı taşıyan çalışmalar kapsamında, Avrupa Birliği uzmanları KKTC'ye gelerek Kıbrıslı Türk yetkililerle mesaiye başlayacak.
KKTC'deki Euro'ya geçiş çalışmalarıyla eşzamanlı olarak Avrupa'yla gümrük birliği süreci de yürüyecek. Bu çerçevede KKTC gümrük mevzuatının AB ile uyumlu hale getirilmesi amaçlanıyor.
Rumların 2004 yılında tek yanlı Avrupa Birliği üyeliği nedeniyle, Kıbrıs'ta varılacak olası bir çözümde ortak para birimi, gümrük birliği gibi ekonomik konular başta olmak üzere iki taraf arasındaki birçok konuda AB'ye uyum gerekiyor.
KKTC'de yapılacak AB'ye uyum çalışmaları çözümden sonra hayata geçecek.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dünkü liderler zirvesinde ekonomik harmonizasyon çalışmalarını yürütmek üzere teknik komite kurulmasını kararlaştırdıklarını belirterek, Avrupa Birliği'nden gelecek uzmanlarla Kıbrıs Türk tarafının Euro'ya geçiş hazırlıklarının en kısa sürede tamamlanmasının amaçlandığını söyledi.
Hazırlıkların çözüme yönelik olduğunu belirten Akıncı, anlaşmanın referandumda onaylanmasının ardından KKTC'nin 1 yıllık Euro'ya geçiş sürecinin başlayacağını, bu süre zarfında Türk Lirası'nın yürürlükte olacağını bildirdi.
Yazık oldu
Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine'nin Eyüp Rami'de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarıldı. 
Fabrika ve içindeki ekipmanların yanı sıra fabrikaya ait 4 ayrı taşınmaz ile 3 bina, 382 milyon 772 bin TL bedelle açık artırma usulüyle satılacak.
Traktör ve diğer zirai makine üretiminde bir dönem dünyanın en büyük 10 firması arasında olan Uzel Holding, 1937'de Ahmet Uzel tarafından kuruldu. Ahmet Uzel'in 5 Ekim 1998'de ölmesinin ardından tüm miras, 4 eşit oranda eşi Türkan Uzel ile oğulları İbrahim Önder Uzel, Ahmet Serdar Uzel ve kızı Şafak Kibar'a kaldı. 
Ancak 2006'da anne ile çocukları arasında başlayan ve uzun yıllar devam eden miras kavgası şirketi olumsuz etkiledi. 
Aile üyelerinin birbirlerine karşılıklı davalar açtıkları süreç sonunda şirket iflas etti. Şirketin borçlarının ödenmesi için önce Rami'de bulunan ve fabrikanın da üzerinde yer aldığı arazinin bir kısmı satıldı.
Ancak yine de borçlar bitmedi. Aralarında işçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, şirket ve kurum, alacaklarını tahsil etmek için peş peşe davalar açtı. Davaların kesinleşmesinden sonra alacaklılar icraya başvurdu ve ailenin taşınmazlarıyla ilgili satış kararı alındı.
***
DİP EKSPRES


Tire'de sahte yağ operasyonu
İnsan sağlığı konusunda taviz vermeyen Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçenin meşhur Salı pazarında yaptığı rutin denetimlerde sahte yağ satan bir kişiyi suçüstü yakaladı. 
Şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahıs, karşısında Zabıta timlerini görünce sahte yağları olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı. Sahte yağlara el koyan Zabıta Müdürlüğü ise yağları tahlile gönderdi. 
Tire İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonuncunda yağlara kanola, soya ve prina yağlarının karıştırıldığı ortaya çıktı.
Piyasa değeri 16 TL olan zeytinyağını hakiki yağ diyerek 11 TL'ye vatandaşlara satan sahtekâr şahıs için Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. 
Yağlara el koyan Zabıta Müdürlüğü yağ alan vatandaşların aldıkları yağı kullanmaması için Tire Belediyesi İlan Bürosu'ndan ilan yaptı.