İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday gösterilen belediye başkan adaylarına karşı tepkiler devam ediyor. Son olarak CHP Bayraklı İlçe Örgütü mensubu partililer ilçe başkanlığı önünden yolu trafiğe kapatarak Bayraklı Belediyesi önünden geçip "İthal aday istemiyoruz" diye slogan atarak Sevgi Yolu'na yürüdü. 

"SEÇİM RİSKE GİRDİ"

İlçe binası önünde belediye başkan aday adayları ve partililerin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında grup adına açıklamalarda bulunan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Songül Gök, CHP Genel Merkezi tarafından açıklanan Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal'ın ithal aday olduğunu öne sürdü. Gök,  "AK Parti iktidarının iştahını kabartan, ranta ve talana teslim etmek için üstün gayret gösterdiği İlçemizde, Partimizin belirlediği adayın örgütte ve halkta bir karşılığı yoktur. Anketlerde bile adı sorulmayan bir aday adayının belli lobiler tarafından dayatılmasını kabul etmiyoruz. Burada bulunan tüm aday adayı arkadaşlarımızın her biri partiye emek vermiş insanlardır. Bu aday adayı arkadaşlarımızın ortak özelliği; Bayraklı'daki bir mahalleye gitmek için navigasyon kullanmaya ihtiyaçları olmamasıdır! Bayraklı'da her partinin kendi adayıyla seçime gideceği bir süreçte, belirlenen adayla beraber seçim riske girmiş hatta kaybedilme noktasına gelmiştir" dedi.

I M G 2402

TANRIKULU VE ADIGÜZEL'E TEPKİ


Önal'ın twitlerini hatırlatan Gök, "Bizim bölgemiz sağdan oy almadan seçimin kazanılamayacağı, derneklerin ve hemşericiliğin en yoğun olduğu bölgedir.Belirlenen aday ile ilgili henüz afişleri basılmadan bile sosyal medyadan yapmış olduğu 'Kobane için sokağa' tweetleri halkta elden ele dolanmaya başlamıştır.AKP iktidarının politikalarından rahatsız olan ve partimize yerelde oy verme ihtimali olan kesimleri, daha kampanya başlamadan Partimizden uzaklaştıran aday ile seçimin kazanılması mümkün değildir. Bizler AKP'nin belli mühendislik hesaplarıyla ve kalemle çizdiği Bayraklı'nın ilçe olmasından sonra sokak sokak gezerek partimizi Bayraklı'da iktidar yapanlarız. Bizleri yönetecek adayın, Sezgin Tanrıkulu ve Onursal Adıgüzel'in müdehalesiyle belirlenmesine karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu kimdir? kaç yaşında? nereli? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu kimdir? kaç yaşında? nereli?


"GENEL BAŞKANIMIZIN YANILTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Gök açıklamalarının devamında ise "Bölgemizin çantada keklik olduğu noktasında genel başkanımızın yanıltıldığını düşünüyoruz. Şöyle ki; başarısız bulunarak atanmayan belediye başkanının başkan vekili olan İrfan Önal'ın başarılı bulunarak yeni aday olarak örgüte dayatılması pratiğine de aykırıdır. hayatın olağan akışına ve siyaset çünkü başarısız olarak değerlendirilen bir belediye başkanının başkan vekilliğini yapan kişinin başarılı olması diye bir durum söz konusu olamaz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e çağrımızdır. Sizlerin Parti'de yaptığınız değişim inancıyla, Yapılacak Parti Meclisi'nde Anketten çıkan, Sokakta karşılığı olan ve Partimize bir oy fazla getirecek bir adayın belirlenmesini tüm partililer adına talep ediyoruz. Bizim hedefimiz ben sen o değil!. Biz Bayraklı'nın kaybedilmesini ve Bayraklı'da CHP iktidarının kaybedilmesine sessiz kalamazdık, kalmadık. Tarihe not düşüyoruz" ifadelerini kullandı.


 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ