İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 126'ncı buluşması, şehrin ekonomik geleceği için önemli bir adım olarak kaydedildi.

Türkiye, balıkçılıkta Afrika ile işbirliği imzalıyor | 15 ülkeyle anlaşma yapıldı! Türkiye, balıkçılıkta Afrika ile işbirliği imzalıyor | 15 ülkeyle anlaşma yapıldı!

Toplantının Ev Sahibi: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın liderliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Kurulun Başkanı Mehmet Ali Kasalı'nın yönettiği toplantıda, şehrin ekonomik geleceğine yönelik stratejiler ve çözüm yolları ele alındı.

Yeni Dönemin Yol Haritası

Toplantıda, İzmir'in ekonomik potansiyelini tam olarak değerlendirme ve kalkınma sürecini hızlandırma konusunda yeni bir dönemin yol haritası belirlendi. Kronikleşmiş sorunlara çözüm getirme ve kurulun daha etkin çalışması için adımlar atıldı.

cemil tugay

Başkan Dr. Tugay'ın Vurguları

Başkan Dr. Tugay, İzmir'in kalkınması için belirli hedeflerin konulması ve bu hedeflere ulaşma iradesinin önemine vurgu yaptı. İzmir'in potansiyelinin tam olarak değerlendirilmediğine dikkat çeken Dr. Tugay, şehrin kalkınması için yerel ve bölgesel iş birliklerinin önemini vurguladı.

İzmir Öncü Kent Olmaya Hazırlanıyor

Başkan Tugay, İzmir'in öncü bir kent olması için çalışacaklarını ve Ege Bölgesi'ndeki diğer illerle iş birliği yapacaklarını belirtti. Birbirini tamamlayan şehirlerin oluşturacağı bir ağın hedeflendiğini vurgulayan Tugay, İzmir'in kalkınması için her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

İEKKK'nın Önemi ve Gelecek Vizyonu

İEKKK'nın Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir kurul olduğunu belirten Mehmet Ali Kasalı, kurulun İzmir'in demokrasi anlayışı ile bütünleştiğini vurguladı. Artık kurulun daha üretken ve proje odaklı çalışması gerektiğini ifade eden Kasalı, birlikte çalışmanın kültürünün oluşturulması gerektiğini söyledi.

Editör: Nurican ALBAYRAK