Karşıyaka, Atatürk ve Alsansak Statlarından sonra son olarak Gürsel Aksel Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Vali Toprak, yıkımına başlanan Alsancak Stadı'nın yerine alışveriş merkezi yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, tribün ve binalar yıkıldıktan sonra 'Buraya hangi konseptte bir tribün ve stadyum yapalım' düşüncesi üzerinde çalışıyor. Yıkımla birlikte yapıma yönelik proje çalışmasının da eş zamanlı Ankara'da başladığını ve ifade etmek istiyorum. Ancak bugün başlasa 1,5-2 yılda biter. Onun için bir an önce başlamasının takipçisiyiz" dedi.

Vali Toprak, Karşıyaka Stadı'nda yıkım işleminin başladığını hatırlatarak, "1 hafta içinde yıkım tamamlanacak. Stadın parselasyon çalışmaları sona erdikten sonra Karşıyaka Belediyesi'nden stadın devri istenecek. Devir yapılmadığı takdirde kamulaştırma yoluna gidilecek. Şu an yıkımla birlikte zemin iyileştirme çalışması yapılıyor. Onlar da ruhsat dışı bir alan teşkil ettiğinden zemin iyileştirme çalışmalarının yüklenici firma tarafından yapıldığını ifade etmek istiyorum. Oranın ihalesi 2014 yılının nisan ayı itibariyle yapılmıştı. Dolayısıyla yüklenici firma hazır, onlara yer teslim edildi. Ruhsatlar teslim edildikten sonra işin fiziki olarak çalışmasına da başlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Atatürk Stadı'nda çatı onarımı, zemin yenilenmesi, 2 skorboard yapımı ve e-bilet sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Toprak, "Takımların giriş ve çıkışlarını daha emniyetli hale getiren koruyucu alan çalışmaları da hızlı bir şekilde yürüyor. Çatı yapımının bir ay içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Rulo çimler gecikme olmazsa bu hafta sonu serilmeye başlanacak. Bu çimlerin serildikten sonra da bakımıyla birlikte bir ay içinde kök salması ve zeminin sağlamlaşması bekleniyor" ifedesini kullandı

Vali Mustafa Toprak, Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak stat ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Göztepe Kulübü arasında hisselerle ilgili olarak çalışmalar sürüyor. Ben umuyorum ki Göztepe Stadı'nın modern bir görünüme kavuşması süreci hızlı bir şekilde geçeceğiz"
Editör: Haber Merkezi