Çiğli Belediyesi Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi Başkanı Leyla Dağdal ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Çiğli'nin değişimine ve gelişimine katkıda bulunan birçok sosyal projeyi hayata geçiren, vatandaşa daha sağlıklı hizmet verilmesi konularında çalışmalar yürüten hasta meclisi, bu kez de 'naylon poşete hayır' kampanyası başlattı. Proje, naylon tüketiminin doğaya verdiği zararlara dikkat çekiyor.

Projelerini Başkan Arslan ile paylayan hasta meclisi üyeleri, çevre zararlarının giderilmesi konusunda yapılacaklar, alınacak önlemler ve vatandaşların aktif katılımının sağlanmasına ilişkin yapılabilecekler konusunda Başkan Arslan ile görüştüler. Sohbet havasında geçen görüşmede, Başkan Arslan projeye destek sözü vererek, ilçede bunun için yapılması gerekenlere yönelik bilgi aldı.

Bez poşet kullanılmalı


Çiğli'de yürütülmesi planlanan güzel bir sosyal sorumluluk projesi olarak Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi'nin ortaya koyduğu projenin önemine dikkat çeken Başkan Arslan, 'Türkiye'de bir İlki gerçekleştiren Çiğli Devlet Hastanesi çok önemli bir projeyi hayata geçirmişti. Hasta hakları ve hasta yaklaşımları konularında farklı yaklaşımlar ortaya koymuştu. Bunun yanında bir de sosyal sorumluluk projesi olarak "naylon poşete hayır" kampanyasını yürütüyor olması bizim de destekleyeceğimiz bir projedir. Bez poşet kullanımının yaygınlaşmasını destekliyoruz. Çünkü doğaya verdiğimiz zarar günden güne artıyor. Bu zararın en büyük sorumlularından biri de; plastik tüketimine olan ilginin artması. Bu yüzden vatandaşın bilgilendirilmesi çok önemlidir. Bu tarz çalışmaların yanındayız ve desteklemeye devam edeceğiz' dedi.
Editör: Haber Merkezi