Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar makamında olmadığı için görüşme fırsatı bulamadığını belirten Dinçeroğlu, dilekçeyi belediye yazı işlerine teslim iletti. Enis Dinçeroğlu, önce cevabı bekleyeceklerini, ancak yıkım görevinin kesinlikle belediyede olduğunu, eğer bu görev ve yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Hacılar Koyu'nda bulunan Urla Villaları'nın yıkım kararını Urla Belediyesi'nin gerçekleştirmemesi hakkında konuşan Dinçeroğlu, kendilerine belediyede yetkili olduğunu söyleyen bir bayan tarafından yıkım kararının uygulanması için yeterli araç olmadığı bu yüzden belediyenin ihaleye çıktığını ama ihaleye başvuran olmadığının belirtildiğini ifade ederek, 'Urla Belediyesi Balıklıova'da 75 tane evi yıktı. Ona gücü yetiyorsa buna da yeter' dedi. Bunun için araç ihtiyacı var ise de Büyükşehir Yasası'ndan faydalanarak İzmir Büyükşehir Belediye'nden de araç istenebileceğini işaret eden Avukat Enis Dinçer, Urla Belediyesi'nin bunu yapmasına bile gerek olmadığını söyledi, 'Urla Belediyesi'nin garajında gerekli araç gereç var; kepçeleri, kamyonları var. İstemedi belli ki. Bu durum biraz yakışıksız oldu. Demek ki bir konudan dolayı ürküyorlar. Niyet önemli. Ben mahkeme kararlarını tanımıyorum diyorsa o ayrı bir şey' dedi

Görevi savsaklamak suç

Biz baro olarak alınan kararların uygulamasını takip etmek durumundayız. Bu kararlar laf olsun diye verilen kararlar değil. Anayasanın 38. Maddesi açık idari yargılama kanunun 127. Maddesi açık. Herkes mahkeme kararlarını uygulayacak. Uygulamazsa ona göre işlem yapılır. Yıkım işlemi yapılmazsa görevi savsaklamak, görevi kötüye kullanmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulur' dedi. Kararların uygulanması noktasında kimsenin baronun siyasi bir şekilde hareket etmesini beklememesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Dinçeroğlu, 'Biz baro olarak işin siyasi kısmıyla ilgilenmiyoruz. Siyasi münazaralarıyla hareket etmiyoruz. Biz mahkeme kararının niye uygulanmadığını soruyoruz' diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi