Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Serhan Bolluk, gelecek yıl mart ayında gerçekeleşecek mahalli idareler seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi(İZBB) Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İzmir'de bir otelde gerçekleşen basın toplantısında partisinin İzmir programını kamuoyuyla paylaşan Bolluk, İzmir'de çok ciddi altyapı eksikleri olduğunu vurguladı. Bolluk, "İzmir’e baktığımızda sahipsiz bir kent görüyoruz. Bir tarafta muazzam bir potansiyel. Tarım ve sanayi zenginliği var. İzmir, yakın gelecekte bir bilişim merkezi olmaya doğru gidiyor. Böyle bir potansiyelimiz var. Asya’nın batıya açılan kapısı İzmir. Büyük ve önemli bir kapı İzmir. Ama İzmir, her anlamda potansiyelinin çok altında bir durumda. Altyapıda çok ciddi eksiklerimiz var. Bu kadar potansiyel var. Un, şeker, yağ var ama bu helva nasıl yapılacak? Öncelikle… Biz halkçılık diyoruz. Halka hizmet için belediye, rant için değil. Kamucu. Öyle işler var ki belediye çok rahat yapabilir. Ama illa ki dışarıya verecek. Peki onca insan ne yapıyor? Ne için maaş alıyorlar? O daire başkanlarının hepsini o yol ve kanalizasyon çalışmalarının başına dikeriz. En başta da ben giderim. Makamımda oturmak yok. Hizmete bakacağız, yerimizde oturmaya değil. Halkçılık kutlamalarda alana çıkmak değildir. Halkçı olan plan yapar. Rantçı olan her yere çullanır sonra da öyle kalır. Hiçbir şey yapamaz. Sonra da ‘para yok, para yok!’ Öncelikleriniz olacak, plan yapacaksınız. Plansız ve programsız işler olmaz. O planı yapabilmek için oturup İzmirli hemşerilerin sorunlarını sıralayacaksınız” ifadelerini kullandı.

"İzmir’in Büyük Sorunları Var"

İzmir’in kaynaklarının sorunların çözümü için yeterli olduğuna dikkat çeken Bolluk, “İzmir’in büyük sorunları var. Yağmur suları, atık ular arıtılacak. Muazzam bir sızdırma var şebekede. Miktarını da kimse bilmiyor şu anda. Bunların hepsinin yapılması lazım. Her yeri kazacağız, mecburuz. Onların yıllar boyunca yaptıklarını biz aylar içinde yaparız. Sıraya koyarız, plan yaparız, 24 saat çalışırız. Kaynak? Kaynak sınırlı ama var. İZBB’nin ciddi kaynakları var. Ama nereye ve nasıl kullanılıyor? Bostanlı’da bir Opera Binası var. Yarısı bitti. Ama 2 senedir çivi çakılmıyor. En az 150 milyon lira para döküldü oraya. İzmir’in kaynakları heba oluyor. Ne yapalım? İZBB’nin elinde çok fazla kamu malı var. Onlar size plan yapma imkanı verir. Yapmıyorlar sonra ‘para yok’ diyorlar. Zamanında yapsana şu işi" ifadelerini kullandı.

"Hükümetle Rant Kavgasına Girmeyeceğiz"

Kentin sorunlarının çözümünde merkezi iktidarla işbirliği vurgusu da yapan bolluk, “O Körfez… Biz o güzelim Körfez’i kullanamıyoruz. Deniz ulaşımı. Gayet basit. Bundan 60-70 yıl önce İzmir’deki iskele sayısı şimdikinden fazla Ayrıca bunlar ucuz işler. Bizde neden yok? Bir hocamız ‘Körfez’de 4-6 milyar dolar yatıyor’ dedi. Biri denizcilik, diğeri de balıkçılık. Mesela nasıl olur da İzmir’e turist gelmez? Belediyenin bu konuda yapacağı bir şey olmaz? Kim tanıtacak bu İzmir’i? Dünya çapında 7-8 kurvaziyer firması var. İzmir’e neden gelmiyorlar? Biz neden onlarla bir anlaşma ve görüşme halinde değiliz? Niye bir kurvaziyer gemisi gelmez İzmir’e? Diyelim geldi. O zamanda da yatıracak yer yok. Hilton çürüyor. Bunu harekete geçirebilecek bir irade ve beceri yok. Sonra da İzmir’e otel yok deniliyor. İki noktamız var. Halkçılık ve kamu. Bir diğer nokta da hükümetle uyumlu çalışmak. İzmir’de yerel yönetim olarak girişeceğiniz her proje Ankara’ya dayanır. Mesela baraj yapılacak. Kanun açık. Barajı DSİ yapar. Belediye dağıtımını yapar. İşbirliği ve uyum şart. İmar mesela. Bizim iddiamız İzmir’i yükseltmek. Arsalar var .Şehri kayalık yerlere çıkarmak hedefimiz. Aşağılarda İzmir’in henüz oturmamış bir zemini var. Tek çare İzmir’i biraz yukarılara çıkarmak. Onun yolu da yine hükümetle uyumlu çalışmak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İzmir Kentsel Dönüşüm Projesi var. Bizim de projemiz var. İkisini birleştireceğiz biz rant peşinde değiliz. Hükümetle rant kavgasına girmeyeceğiz” dedi.

Yeni Dönemde Büyük Değişim | İYİ Parti'de Üst Düzey İstifa! Yeni Dönemde Büyük Değişim | İYİ Parti'de Üst Düzey İstifa!


Bolluk ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde LGBT Şube Müdürlüğünü kapatıp Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı kuracağını söyledi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ