İnternet Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon

İzmir'de ev kiralama veya araç satma vaadiyle internet üzerinden kişileri dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik polis tarafından düzenlenen 'Çekirge-2 operasyonu'nda haklarında yakalama kararı bulunan 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 2 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Siber Suçlarla Mücadele

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon, 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçu kapsamında gerçekleştirildi. Şüphelilerin, internet üzerinden ev kiralama veya araç satma vaadiyle alım satım hizmetleri sunan sitelerden ve sosyal medya üzerinden kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Şanlıurfa otoyolunda feci kaza | 2 ölü var Şanlıurfa otoyolunda feci kaza | 2 ölü var

çekirge-2 operasyonu

Adli İşlemler Devam Ediyor

İzmir'de 18 kişiyi toplam 341 bin 500 TL, Türkiye genelinde ise toplamda 5 milyon lira zarara uğrattığı tespit edilen 11 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyerek 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Firari 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

El Konulan Materyaller Üzerinde İnceleme

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Elde edilen materyaller üzerinde detaylı incelemeler yapılacak ve şüpheliler hakkında adli işlemler devam edecek.

Editör: Nurican ALBAYRAK