Alkollü sürücünün otomobille çarptığı kadın yaşamını yitirdi Alkollü sürücünün otomobille çarptığı kadın yaşamını yitirdi

Yapılan MASAK çalışmaları sonucunda, suç örgütünün işlem hacminin 34 milyon 530 bin Türk Lirası değerinde olduğu belirlendi. Batman İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının desteğiyle yapılan çalışmalar sonucu; Batman merkezli Adana, Aydın, Mersin, Hakkâri, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı "Odacılar" olarak bilinen suç örgütü çökertilirken, 34 şüpheli de gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabanca, çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka ve kredi kartı ile dijital materyallere de el konuldu.

Suç örgütü üyelerinin, sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanları vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Mağdurlardan elde ettikleri gelirleri önce yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktaran şüpheliler, daha sonra bu paraları kendi banka hesaplarına transfer ederek izlerini kaybettirmeye çalıştılar ve toplam 18 bin 635 vatandaşı mağdur ettiler.

34 Milyonluk vurgun

MASAK'ın koordineli çalışmaları sonucunda, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında, şüphelilere ait 1283 banka hesabına el konulduğu belirlendi. Toplamda 34 milyon 530 bin Türk Lirası değerinde işlem hacmine sahip olan bu hesaplara el konulması, suç örgütünün mali kaynaklarının kurutulmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

"Suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu tür suç örgütlerine karşı mücadelenin sürdürüleceği vurgusu, kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı.

                 

Muhabir: HABER MERKEZİ