İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye şirketlerindeki kadroları belirlemeye devam ediyor. Tugay son olarak, Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez'i görevden alırken yerine Süleyman Ekinci'yi atadı.

Öte yandan Tugay, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş. Satın Alma Müdürü Hilmi Aksoy'u da İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Genel Müdürlüğü'ne getirmişti.

İZENERJİ ve İZSU'da yeni yönetimler

Arda Şekercioğlu ise Grand Plaza Genel Müdürlüğünden İZULAŞ Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı. İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu görevden alınırken yerine büyükşehir eski Meclis Üyesi Erhan Uzunoğlu görevlendirilmişti. Başkan Tugay, dün de İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nu görevden almıştı.

Trabzon'da dolmuş şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu Trabzon'da dolmuş şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu

Sonraki kurum hangisi?

Başkanlığa gelişinin üzerinden henüz 1 ay dahi geçmeden birçok kritik kurumun başındaki yönetimin değişmesi, sıradaki değişimin nerede yaşanacağı konusunu gündeme getirdi. Halihazırda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminde İZMİR METRO, İZDOĞA, İZELMAN, İZTARIM, İZETAŞ, İZARITMA ve İZDENİZ gibi işletmeler bulunuyor.

Sıra İzmir Teknoloji'de!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyedeki kadrosunu şekillendiriyor. Her gün farklı birimlerdeki bürokratlardan belediyenin yapısı ve işleyişle ilgili bilgi alan Tugay, Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nermin Özgün ile Karşıyaka Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gülçin Yörük'ü büyükşehire almış, her iki ismin de özel kalemde görevlendirildiği öğrenilmişti. Bu gelişmelerin ardından Cemil Tugay'ın verdiği kararla İZBETON'da başkanlığa Hüseyin Sezer getirilmişti. 

İZBETON'daki değişikliğin ardından sırada İzmir Teknoloji'nin olduğu düşünülüyor. Bilindiği üzere İZBETON, İzmir Teknoloji'nin en büyük hissedarı konumunda yer alıyor. 

İzmir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin şu anki başkanının Prof. Dr. Yusuf Baran olduğu biliniyor.

Kaynak: Haber Merkezi