İHH İzmir Temsilcisi Rasim Çalar, Bilal Saygılı Cami ve Külliyesi’nde cuma namazının ardından düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırıları sonucu 40 bin kişinin şehit düştüğünü ve 100 bin kişinin yaralandığını belirtti.

Çalar Saldırılar nedeniyle 2 milyonun üzerindeki Gazzelinin yerlerinden edildiğini vurgulayarak, “Dünya maalesef her zaman olduğu gibi 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Geçen hafta İzmir’den Gazzeli kardeşlerimize bir tır yardım gönderdik. Değişik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İHH de 3 gemi hazırlığı yaptı ve bu gemilerle Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardımların ulaştırma gayreti içerisinde. 2 gemi yola çıktı. Diğeri de hazırlıklar tamamlandıktan sonra o da yola çıkacak.” İfadelerini kullandı.

Çalar, gönüllülerin desteğiyle bugün yola çıkacak tırda 23 ton un, 1 ton 200 kilogram da bakliyatın yer aldığını belirtti.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Gökhan Temur da İsrail’in Gazze’de 7 aydır soykırım ve zulüm uyguladığını söyledi.

İzmir Körfezi'nde Deniz Durumu ve Fırtına Riski İzmir Körfezi'nde Deniz Durumu ve Fırtına Riski

Gazze’deki zulmü en güçlü bir şekilde kınayıp lanetlediklerini aktaran Temur, “Masum insanların yaşam hakkına yönelik tüm saldırıları insanlık adına kabul edilemez ve utanç verici olarak addediyoruz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından tır yola koyuldu.

Kaynak: AA