Özellikle Yunan adalarını ziyaret etmek isteyen tatilciler, bu uygulama sayesinde daha kolay bir şekilde tatil planlarını gerçekleştirdiler.

Çeşme'de Artan Rezervasyonlar

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, bayram tatili süresince otellerin neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirtti. Tatilcilerin, tatillerini Çeşme ve Sakız Adası gibi farklı destinasyonlar arasında bölerek geçirdiğini dile getiren Demir, bu durumun sektöre olumlu yansımalarını vurguladı.

Karavan tatili yapmak isteyenler için karavan kiraları ne kadar? Karavan tatili yapmak isteyenler için karavan kiraları ne kadar?

Kapıda Vize Uygulamasının Etkisi

Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla birlikte Çeşme'nin hareketliliğinin arttığına dikkat çeken Demir, özellikle Yunan adalarına gitmek isteyen tatilcilerin bu imkandan yoğun şekilde faydalandığını ifade etti. Bu durumun, hem Çeşme'deki otel doluluk oranlarını artırdığını hem de çevre esnafın ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Sakız Adası'na Olan İlgi

Çeşme'den Sakız Adası'na gitmek isteyen tatilcilerin sayısında belirgin bir artış olduğunu dile getiren Demir, kapıda vize uygulamasının psikolojik ve ekonomik olarak sektöre destek olduğunu vurguladı. Tatilcilerin, hem Çeşme'de tatil yaparak hem de Sakız Adası'nı ziyaret ederek keyifli bir tatil deneyimi yaşadığını ifade etti.

Editör: Nurican ALBAYRAK