Dikili'nin bağımsız adayı Dr. Kemal Doyuran, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yaptığı başvurusunun reddedilmesinin ardından başvurduğu İl Seçim Kurulu'dan da ret cevabı aldı. Doyuran, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduğunu açıkladı.

Seçim Süreci ve İtirazlar

Resmi olmayan sonuçlara göre, Dikili'de başkanlık yarışını, 713 oy farkı ile CHP Adayı Adil Kırgöz’ün kazandığının açıklanmasıyla en yakın rakibi Kemal Doyuran, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Doyuran itirazında seçimin iptalini, olmazsa oyların yeniden sayılmasını talep etmişti.

İl Seçim Kurulu Ret Cevabı

İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesiyle İl Seçim Kurulu'na başvuran Doyuran ikinci kez ret cevabı aldı. Bunun üzerine Dr. Kemal, 'oy pusulasının temsil yerinde tam hukuksuzluk ilkesine aykırılık ve oyların taşınmasında şaibe bulunduğu' gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

İzmir'de Karavan İşgallerine Büyükşehir Belediyesi’nden Önemli Adım İzmir'de Karavan İşgallerine Büyükşehir Belediyesi’nden Önemli Adım

Yüksek Seçim Kurulu'na Başvuru

Dr. Kemal Doyuran, yaşanan süreçte hukuki hakkını aramak adına Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Bu başvurunun sonuçları merakla bekleniyor.

Kemal Doyuran Dikili Halkına Seslendi

Doyuran, sosyal medyası aracılığı ile Dikili şunları söyledi;

''Sevgili Dikili halkı 

Sizlerle çıktığım bu yolda beni hiç yalnız bırakmadınız. Sizlere çok teşekkür ederim. İl Seçim Kurulu'na yaptığımız başvuru reddedildi. Oy pusulasında, temsil yerinde tam hukuksuzluk ilkesine aykırılık ve oyların taşınmasında şaibe bulunduğundan Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdum. Bana verdiğiniz oylar onurumdur. Bu onuru sonuna kadar koruyacağım. Önümüzdeki günlerde Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen sonuçları sizlerle paylaşacağım. Sizleri çok seviyorum.'

Editör: Nurican ALBAYRAK