Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ev sahipliğinde Buca Teniz Kulüp’te Kokteyl verildi. Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bucaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bektur, Bucasporlu futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı

Geceye damgasını vuran açıklama ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan geldi. Kocaoğlu kendilerine yer gösterildiği taktirde Buca’ya yeni bir stadyum yapacakları sözünü verdi.

Yer Gösterin yapayım

Kocaoğlu “Bizim seçim bildirgemizde iki tane stat sözü var. Bir tanesi Karşıyaka’ya planlamasını yaptığımız, bir tanesini de Kentin güneyine. Şimdi tabii ki Buca şampiyon olunca Buca’ya. Değerli arkadaşlar şu anki stadımızın belli problemleri var. Bu stad için bir haftadır çalışıyoruz. Hesap yapıyoruz kitap yapıyoruz. Buraya gelip söz vermek kolay. Ondan sonra çıkıp gitmek ve bir daha gelmemek zor. Buca’da yapılacak stadın, ama sıfırdan, ama bu stadın belirli bir kapasitesinin arttırılmasını inceleyeceğiz. Daha önce burada stad yapılabilmesi için, Sayın Valimizin Başkanlığında ve bizim bulunduğumuz çalışmalarda bu bölge de hazine arazisi bulamadık. Sıkıntı vardır. Şimdi burada arazi bulma çalışması veyahut bugünkü stadın problemi. Yani ön koşulumuz şu olsun da bu olsunda böyle bir düşüncem yok arkadaşlar. Ama hangisi daha doğru ise, çünkü bir stat yapıyorsunuz, 70-80 sene size hizmet edecek. Onun için bir defa ayağa kalkıp bir defa en doğrusunu yapmak zorundayız. Biz sizlerle birlikte yer konusunda Sayın Valimizle, Milli Emlak Müdürlüğümüzle birlikte ve kulübümüzle birlikte bu konuda her türlü girişime, desteğe Bucalılarla birlikte hazır olduğumuzu ve bunun üstesinden birlik beraberlik içerisinde geleceğiz. Bu vesile ile Buca Spor’un Şampiyonluğunu kutluyor, lig de kalması için gerek altyapı gerek diğer işler elimizden gelen her türlü destek verilecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi