Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlenen Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nda (SKSF)  başlayan ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı yapılan final gecesiyle sona erdi. Final gecesinde SKSF'nin Gün Batımı Müzik ve Eğlence Geceleri bağlamında düzenlenen konserin ilk bölümünde kampta eğitim alan öğrenciler sahne aldı. Dünyaca ünlü caz sanatçıları bu kez öğrencilerini dinlediler ve bol bol alkışladılar... Öğrencilerin performansı hem caz ustalarını hem müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı. Ustaların konseri ise görülmeye değerdi.

Katja Cruz, Howard Curtis, Adam Larrabee, Bob Hallahan, Victor Haskins, Andrew Randazzo, Dena Derose, Annette Giesriegl, Skip Gailes ve Emre Kartari gibi her bir dallarında caz dünyasının en tanınmış adlarından oluşan sanatçıların eğitmen olarak katıldığı Uluslararası İzmir Caz Kampı aralıksız süren eğitim çalışmaları ve konserlerle dolu olarak sona erdi. Cazın ustalarının oluşturduğu gruplar, SKSF'de, Cunda'da ve Konak'ta çok sayıda konser verirken müzikseverlerin gönüllerini kazandılar. Verdikleri her konserde ayakta alkışlanan cazın ustaları bu kez kampın son gecesinde SKSF Günbatımı Eğlence Müzik Geceleri kapsamında düzenlenen konserin ilk bölümünde cazın ustaları eğittikleri öğrencileri sahneye davet ettiler. Kimi gitar, kimi bateri, kimi yan flüt, kimi piyano, kimi bas çalan kamp katılımcıları yaptıkları müzik ile hem cazın ustalarından hem izleyenlerden alkış aldılar. Özellikle şarkı söyleyen kamp katılımcıları ise hem sesleri ile hem caz yorumlarıyla "Bunlar ileride büyük sanatçı olacaklar" kanısını yarattılar.

Öğrencilerin performansından sonra kampa katılanlara 'Katılım Belgesi', cazın ustalarına da SKSF'yi anlatan fabrika biçimindeki plaketleri veren Mehmet Refik Soyer, "Geçen süre içinde gün boyu ve sabahlara dek süren çalışmaların meyvelerini bu gece gördük. Kampa katılan caz ustaları ve eğitim alanların yeteneklerini burada birlikte paylaştık" dedi.

Konserin ikinci bölümünde ise dönüşümlü olarak sahne alan cazın ustaları müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattılar. Kamp önümüzdeki yıl da yinelenecek.


İzmir Caz Kampı


Uluslararası İZMİR CAZ KAMPI Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenleniyor. Yaşar Üniversitesi, ABD'den VCU, James Madison University, Avusturya'dan Graz Kunst Üniversitesi, Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nın destek veriyor.