Kontenjanın sınırlı olduğu diksiyon ve etkili konuşma derslerinin nisan ayında başlayacağının bilgisi paylaşılırken, programlar haftada 2 gün 6 ders saati şeklinde gerçekleşecek.
Diksiyon ve etkili konuşma derslerine; oyuncu olmak isteyen, spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyen, işi gereği sunum yapan, konferans veren ve Türkçe'ye ilgi duyan herkesin katılabileceği bildirildi. Bunun yanı sıra oyuncu olup tiyatroda dil kullanımını geliştirmek isteyenlerinde bu eğitimi tercih edebileceği aktarılırken, Sahne Tozu Tiyatrosu'nda açılan yeni sınıflara, Türkçe öğrenmiş yabancı kişilerden de yoğun talep geldiği öğrenildi.

Çağdaş Türkçe

Kursun eğitmeni Dr. Taşkın İşgören, dersler ile ilgili ise şöyle bilgi verdi: "Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen beş haftalık izlenceye göre yürütülmekte. Bu izlence, Çağdaş Türkiye Türkçesinin fonetiği üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bununla birlikte ses, vurgu, tonlama çalışmaları; yazı ve konuşma dili arasındaki farklar, dilde yapılan yanlışlara karşı doğrular yine çalışmanın kapsamı içerisindedir. Ölçünlü Türkçe'nin esas alındığı eğitimlerde amaç; dil kullanımında temel bir farkındalık kazandırmaktır. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Sözlükler, dil bilgisi kitapları ve yazınsal metinler kullanılan materyaller arasındadır. Öte yandan, bireysel çalışmaların da verim almak açısından çok önemli olduğu unutulmaması gereken bir gerçek."