Bu yıl Almanya'da düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden Eldar-Nigar ikilisi, Denizli'de düzenlenecek 3.Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali'nde de sahne almak için Denizli'ye geliyor. Festivalde 20 ülkenin sanatçısı Türkçe şarkılar seslendirecek. Azeri Eldar-Nigar ikilisiyle birlikte ünlü sanatçı Keremcan da festivalin onur sanatçısı olarak sahne alacak.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından organize edilen ve TRT tarafından naklen yayınlanacak Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali 14 Haziran'da başlayacak. Üç gün boyunca Delikliçınar Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu'nda konser gerçekleştirilecek, antik tiyatroda 20 ülkenin ses sanatçısı Türkçe şarkılar söyleyecek. Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Keremcan da sahne alacak.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı Süleyman Köksoy, festivalle ilgili Çamlık Mesireliği'nde basın toplantısı düzenledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu festivali çok önemsediklerini belirterek, "Denizli ve Türkçemiz bu festivalde en üst düzeyde tanıtılmış olacak. Biz bu festivali kültürümüz ve Türkçemiz adına önemsiyoruz. İnşallah Denizli halkı bizi bu güzel ve eğlenceli günde yalnız bırakmayacaktır" dedi.

Vali Yavuz Erkmen geçmiş yıllardaki gibi başarılı bir çalışma yürüteceklerine inandığını ifade ederek şunları söyledi: "Etkinlik, Türkçemiz, ülkemiz ve Denizli için çok önemli. Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak. Buradan da otobüslerle insanlarımızı Pamukkale'ye ücretsiz taşıyacağız. Bütün vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz."
Editör: Haber Merkezi