İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı sanat etkinlikleri, tiyatro oyunları ve bir karma resim sergisiyle devam ediyor.

18 Nisan Cumartesi günü Ariel Dorfman’ın “Araf” isimli oyunu tiyatro severlerle buluşacak. Oyun Atölyesi oyuncuları Derya Artemel ile Muharrem Özcan’ın rol aldığı oyun, 16.00 ve 20.00 seansları ile İzmir Sanat’ta. Biletleri 1 TL’den satışa sunulan oyunda, hayatta birbirlerine büyük acılar çektirmiş bir kadın ve bir erkeğin Araf’ta acımasızca hesaplaşmaları anlatılıyor.

 
Çocuklar için iki oyun birden

Duvara Karşı Çocuk Tiyatrosu, 20 Nisan Pazartesi, 27 Nisan Pazartesi ve 30 Nisan Perşembe günleri “Şaşkın Palyaço” isimli oyunla,  minik tiyatro severlerle buluşacak. Fuar Gençlik Tiyatrosu’ndaki müzikli, danslı çocuk oyunun seansları ise 11.00 ve 14.00 olacak. Ücretsiz izlenebilecek oyunda, bir sirkte adam kaybetme numarası yapmakta olan sihirbazın bir gün kaybettiği palyaçoyu geri getiremeyince başına gelenler anlatılıyor.

Han Tiyatrosu, 24 Nisan Cuma ve 26 Nisan Pazar günü İzmir Sanat’ta, “Güzel ve Çirkin” isimli çocuk oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Leprince De Baumont’un yazdığı “Güzel ve Çirkin” masalı, bu oyunla hayal gücünden sıyrılıp sahnede hayat bulacak.  İzmir Sanat’ta 11.00 ve 14.00 seanslarıyla izleyici ile buluşacak oyunun biletleri ise 1 TL.’den satışa sunulacak.

Tiyatro oyunlarının satışa sunulan biletleri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden ve www.izmir.bel.tr/Kultursanat adresinden alınabilecek.

 
Haldun Taner’in Çalışkur ailesi İzmirlilerle buluşuyor

25 Nisan Cumartesi günü, Haldun Taner’in yazdığı ve Erk Bilgiç’in yönettiği “Ay Işığında Şamata” isimli 2 perdelik komedi oyunu tiyatro severlerle buluşacak. Oyunda Çalışkur Apartmanı'nda yaşayan Çalışkur Ailesi’nden yola çıkarak sahte insan ilişkileri, yetersiz eğitim sistemi, yozlaşan aile ilişkileri ve gençlerin çevreye kayıtsız yaşamları eleştiriliyor. Oyun İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Tiyatrohane oyuncuları tarafından saat 20.00’da başlayacak ve gösterim ücretsiz olacak.

 
Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden sergi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, 29 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında Buca Eğitim Fakültesi 4C Resim Ana Sanat Atölyeleri öğrencilerinin karma resim sergisine ev sahipliği yapacak. 29 Nisan saat 18.00’da açılışı gerçekleştirilecek sergide Ayşe Topdemir, Fatma İpek, Özlem Karakiya, Merve Kıran, Ebru Kalkan, Merve Yeşil, İdil Çisem Koçer, Gülbin Altındağ ve Türkan Çelik’in resimleri yer alacak.