Açıkhava tiyatrosu doldu taştı, seyircilerin bir bölümü  oyunu ayakta ve duvarların üzerine oturarak izlemek zorunda kaldı.
Güzelbahçe Belediyesi Amfi Tiyatro'da sahne alan Hasibe Özgür, Müfit Kayacan, Ercüment Balakoğlu, Sümer Tilmaç, Soner Arıca, Umut Oğuz, Ebru Karaman, Hilmi Erdem, Ender Gülçiçek, Nihan Heper ve Berna Eker yaklaşık iki bin kişiye Kanlı Nigar oyununu sahneledi.
Oyuncular; 2 Temmuz Sivas Katliamı başta olmak üzere atama bekleyen öğretmenlerden, işsizlere, 4+4+4'den tecavüzcülere, nükleer santralden, wikileaks belgelerine kadar son dönemde yaşanan güncel politik pek çok olay, oyun içerisinde seyirciye mesaj şeklinde verildi.
Narçın karakterini canlandıran Türk Pop Müziği'nin başarılı ismi Soner Arıca da, sahne performansı ile beğeni topladı, replik aralarında seslendirdiği kısa şarkılarla da en büyük alkışı aldı.

Yakılan aydınlar için sahnede anma


Bu arada 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlar unutulmadı. Tiyatro öncesinde 33 aydını canlandıran Güzelbahçeli kadın ve erkekler yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu,  "Sivası unutmadık, unutturmayacağız"diye haykırdı. 
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de tiyatro bitiminde oyuncuları kutladı, çiçek verdi. Güzelbahçelilere Deniz Festivali etkinliklerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Öteyandan aynı zamanda İzmirli olan ve oyunda Azeri bir karekteri canlandıran Umut Oğuz'un 35'inci yaş günü  sahnede kutlandı. Salonu dolduran yüzlerce izleyicinin alkışını aldı.