Aykut Polatlı-Asıl amaçlarını sanat yapmak olarak belirleyen topluluğun gelecek hedeflerinde ise İzmir'i, İstanbul gibi, sanatın yoğun olarak yapıldığı ve ilgi gösterildiği bir yer haline getirmek var. Toplulukta yer alan oyuncular ise Çetin Budak, Mehmet Dündar, Gülten Kura, Şeyda Adbek, Fatih Karayılanoğlu, Merve Aydoğdu, Çağlayan Dursun.

TRT'ye  program yapacaklar

İzmir Tiyatro Topluluğu, yeni kurulmasına rağmen daha şimdiden TRT ile bir anlaşma imzaladı. TRT ile yapacakları çocuk oyununda, uzun soluklu bir dizi olarak ekranlarımızda yer alacaklar. Topluluk, TRT'ye yapılacak programın konusunu çocuklara kötü olanın gösterilerek iyi olanın tavsiye edilmesi olarak belirlendiğini belirtiyor. Her programda bir olay anlatılarak aslında yapılması gerekenin ne olacağı öğretilecek. Programa ayrıca konuya göre bir pedagog, bir psikolog veya bir dişçi davet edilecek.

'Haylaz Nuri' çocuk oyunu

TRT'den bağımsız olarak topluluğun hazırladığı 'Haylaz Nuri' adlı bir çocuk oyunu var. Derslerini çalışan öğrenci ile derslerini çalışmayan Haylaz Nuri arasındaki farkın çocuklara gösterileceği oyunda isim belirlenirken kısa ve sempatik olmasına özen gösterilmiş.

Geçmişten günümüze ışık olacak

Topluluğun çocuk oyunu dışında 2 oyunu daha var. Bunlar 'Yıkılası İstanbul' ve 'Kaymakam Hamdi Bey. 'Yıkılası İstanbul'un senaryosu bitmiş hatta çalışmalara başlamışlar. 'Kaymakam Hamdi Bey'de senaryonun büyük bir bölümü bitmiş ama çalışmalara henüz başlanmamış. 'Yıkılası İstanbul'da isim konusunda tereddütleri bulunan topluluk, 'İsim değişebilir, konsept olarak şimdilik bu ismi düşündük' diyorlar. Oyunda, 1960'lı yıllarda Doğu'dan göç eden bir ailenin büyük şehirde yaşadıkları sıkıntılar ve aile büyükleri ile çocukların arasındaki kuşak çatışması anlatılıyor. Topluluk, geçmişten söz ederken şimdiden bahseden bir oyun olacağını belirtiyor.

Kuva-i Milliye destanını bir de Hamdi Bey ile öğrenin

Edremit Kaymakamı Hamdi Bey, Kurtuluş savaşı döneminin az bilinen kahramanı. Oyunun amacı da Hamdi Beyin bilinirliğini hoş bir seyirlik oyun aracılığıyla artırmak. Kaymakam Hamdi Beyin hayatını anlatan oyun, Kuva-i Milliye kurulduktan sonra kaymakamımızın Kurtuluş Savaşı'na verdiği desteğe odaklanacak.Topluluk üyesi ve deneyimli oyuncu Mehmet Dündar, konu hakkında yaklaşık 3 sene araştırma yaptıklarını ve uzun bir çalışma sonucunda yazma evresine girdiklerini söyledi.