Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde minikler ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı sergi açıldı. Profesyonelliğe adım atmaya hazırlanan yetişkinleri, minikler takip etti.

Tartan minikleri yalnız bırakmadı

Konak Halk Üniversitesi'nin minik kursiyerleri, 120 adet resim sergiledi. Yaşları küçük olmasına rağmen pastel ve sulu boyalarıyla yaptıkları resimler büyük beğeni topladı. Resim öğretmeni Selma Kılıç önderliğinde yaklaşık 50 çocuğun yaptığı çalışmaları görmeye gelen sanatseverler arasında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da vardı. Sergilerinde onları yalnız bırakmayan Hakan amcalarını gören minikler sevgi seline kapıldı.

Resim öğretmeni Selma Kılıç 'Sanata ve sanatçıya büyük değer veren, çocuklarımızı da sanata özendiren ve bütün bu imkanları bize sunan Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerimizi bir borç biliriz' dedi.

Yetişkinler de yeteneklerini sergiledi

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan çocuk kursiyerlerin  sergisinden sonra yetişkin kursiyerlerin sergisini ziyaret etti. Tuval üzeri yağlı boyadan oluşan 35 kursiyerin resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mimar, ressam Nuran Tanrıverdi önderliğinde kursiyerler 80 resmi sergiledi. 6 aylık bir süreçte yapılan eserler görülmeye değerdi.
     
Başkan Tartan kadının üretkenliğini bir kez daha vurguladı. Tartan 'Kadın her yerde başarısını ön plana çıkarır. Bu yüzden Konak Belediyesi olarak Kadın Müzesi açmak için çalışmalara başladık. Sanata değer veren bir belediye olmaktan ve kadınların yanında olmaktan dolayı mutluyuz. Bu sergide emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' dedi.