Esin Gençel- 25 senedir resim sanatı ile ilgilenen karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu Türkiye ve dünya ödüllü karikatürlerini Çetin Emeç sergi salonunda İzmirli sanatseverlerle bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sinoplular Dayanışma Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin(SİNDER) desteği ile Çetin Emeç sergi salonunda gerçekleşen ödüllü karikatür sergisini İzmirli sanatseverlerle bir araya gelen Aşkın Ayrancıoğlu; karikatür, resim, fotoğraf, grafik ve eleştiri alanlarında çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Sergi açılışında konuşan İzmir Sinoplular Dayanışma Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİNDER) yönetim kurulu başkanı Hüseyin Ayrancıgil; "Sanata ucube diye bakılan bir dönemde böyle güzel eserlerin ortaya çıkması Türkiye için güzel bir örnek. Sinoplu hemşerimizin hem Türkiye hem de dünya çapında katıldığı yarışmalarda ödüllerle ve derecelerle ülkesine dönüyor olması bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı oldu. Sanatçımızın 5 tane dünya birinciliği var ve eserlerini İzmir'de sanatseverlerle buluşturma imkanı buldu. Fakat dünya birinciliği elde etmiş bir ödüllü karikatür sanatçısına hiçbir basın kuruluşunun ilgi göstermeyişi bizi çok üzdü" diye konuştu

Amaç, örnek olmak

Türkiye ve Dünya birinciliği ödülleri olan ve hala yatılı bir okulda görsel sanatlar öğretmenliği yapan Ayrancıoğlu, "Öğrencilerim de Türkiye ve dünya birinciliği kazandıklarındı. Karikatüre 1987 yılında Abdi İpekçi karikatür yarışmasına katılarak başladım. Bugüne kadar katıldığım karikatür yarışmalarından 25'i uluslararası olmak üzere toplamda 70 ödül kazandım. Karikatürlerim yurtiçi ve yurt dışında kişisel ve karma sergilerde, albümlerde, gazete ve dergilerde yer aldı. Yugoslavya, Kıbrıs, Türkiye, Romanya, ABD, Japonya ve İtalya'da karikatür müzelerinde eserlerim bulundu" dedi. 2012 yılında Azerbaycan'da katıldığı, 5. Uluslararası Molla Nasrettin Karikatür yarışmasında dünya birinciliği ve Altın Madalya kazandığını da ekleyen karikatür sanatçısı, genç sanatçılara örnek olmak isteğini vurgulayan Ayrancıoğlu, 10 gün sürecek olan karikatür sergisi ile Çetin Emeç sergi salonunda İzmirli sanatseverlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.