Yaşam Koçu Sosyoterapist ve yazar Çuhadar, yaptığı yayında ‘Kürt Devrimi’ üzerine konuştu. İş insanı Zeynel Abidin Erdem, DEM Partili Kürt Ahmet Türk’ün Türkiye’de yaşayan tüm milletlerle birlikte çalışmaların yapıldığına işaret etmişti. Ahmet Türk’ü eleştirdiği için İş insanı Erdem’den tepki alan Çuhadar, sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirme yaparak “31 Mart seçimlerinde kültür mirası üzerinde yasadışımız bu topraklarda yeniden kültürümüzü doğurmak için Kürt Devrimi’ çağrısı yaptım. Bu topraklarda Kürtlerin yaşadığı eziyetin ek ve ana sebebi PKK ve PKK’nin siyasi uzantılarının Kürt halkı üzerindeki kirli oyunlarıdır. İfadelerimin de arkasında olmamla birlikte aynı duruşumu bir kez daha göstereceğim” dedi.

“Eşit haklarla omuz omuza”

Sosyoterapist yazar Çuhadar, “Derdim kişisel olarak derdim Ahmet Türk değildir, o zihniyetin Kürt halkının, Kürt çocuklarının bu böyledeki yaşam haklarının ellerinden alınmasını sağlayan zihniyetedir. Kürt devrimi dediğimiz, birlik ve beraberliğimizde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ve bu bayrağın altında hepimiz eşit haklarıyla, özgürlük, demokrasi ve inançlarımızla ibrikte yaşam haklarımızı el ele, omuz omuza birlikte yaşamak, paylaşmak adınadır” dedi.

Kanaat önderleri ikilemi

31 Mart Zaferi Nasıl Geldi? Özgür Özel Anlattı! 31 Mart Zaferi Nasıl Geldi? Özgür Özel Anlattı!

“Bu bölgenin önemli kanaat önderleri vardır” diyerek devam eden Çuhadar, “Ahmet Türk, Derik’te ilçesinde kendine ait köyleri, toprakları vardır. Ağadır, beydir, arkasında binlerce insan vardır. Ona diyecek laf yok ama bu özelliklerini doğru bir yerde kullandı mı onu bilmek gerekiyor. Bir de onun üslubuma karşı çıkan iş insanı Zeynel Abidin Erdem var. O ise, dünya genelini bırakalım, uluslararası arenada markalaşmış bir isimdir. İspanya’nın fahri elçiliğini yapan, ABD’nin iş konseyinde başkanlık yapan, Irak, Libya, Katar’da ticareti bağlantıları yanı sıra sosyal siyaset yapan bir gururlu isimdir. Ama Mardin’deki iki ismi kıyasladığımızda ikisi de güçlüdür. Artuklu Üniversitesi’nde Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi var, yine o külliyede camisi var. Yine Midyat’ta yatırımları var. İstihdama katkısı var. Hatta aynı gücü ve Erdem’e oranla onlarda köyü olan, binlerce insanı olan ve uluslararası arenada kendisi de siyasi ve ideolojisi olan Ahmet Türk’ün eğitim kurumu mu var? Bir istihdama sebebiyet mi oldu? Hastane mi, cami, Külliye mi yaptı? Erzak mı, mont mu gönderdi çocuklara? Ne yaptın Ahmet Türk?” diyerek sert çıktı.

Yazar Çuhadar, şöyle konuştu:

“Büyükşehir belediye başkanlığı yapmadı Erdem, ama sen büyükşehir belediye başkanlığı yaptın, defalarca milletvekilliği yaptın. Eserlerin nerede Ahmet Türk? Eserleriniz, savunduğunuz zihniyetin eserleridir? Bölücülüğün artması, insanların birebirlerine kinliğinin artmasıdır sizin eserleriniz. Buna rağmen sana kullanmış olduğum üsluba Zeynel Abidin Erdem bana tepkili. İnsanlık budur, liderlik ve kanaat önderliğe budur. Bundan sonra sen de bu toprakların evladı ve büyüğüsün. Kürt halkının geleceğinin ve istikbalinin kararmasına engel olacak değil, yaş olmuş 80 ne zaman hakka teslim olacağını bilmiyorum, bari giderayak gerçek manada barışın, özgürlüğün, kulluğun rızasını yerine getirerek Dem Partisi denilen o kan partisin artık dışında bir hareketle Kürt halkının Araplarla, Süryanilerle, Türklerle birlikte bütünlük içerisinde özgürlük, demokrasi ve barışın Mardin’den tüm dünyaya ilan edilecek duruşa seni de davet ediyorum. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan seçimleri siyasi bir platformdan dışarı çıkartalım, burada ülkenin birlik ve beraberlik çizgilerin pozitife gitmesine sebep olalım.”

“KÜRT MEŞALESİ” ÇIKIŞI

“Mardin’de pilot bir çalışmayla, 31 Mart’ta Kürt devriminin meşalesini hep birlikte yakalım. İşte meşalenin kaptanlığını da liyakatiyle, entelektüel yapısıyla, proje dolu beyniyle bugüne kadar kendini ispatlamış tüm yönleriyle birlikte barışı, insan haklarını, kardeşliği, aşı, işi getirebilecek, kardeşliği nitelikte bir isimdir. Abidin Erdem, Ahmet Türk dahil olmak üzere bütün o zihniyetin temsilcilerinin artık Kürt halkını kullanmaya izin vermeyelim. Sandıktaki oylar siyasetin oyları olmayacak. Sandıktaki oylar, güneydoğunun terörden kurtuluşunun, zulüm gören Kürt halkını yeniden dirilişini, dağdaki talimatlarla değil bu ülkede ve bayrağın altında birlikte ve berberlik içerisinde ortak yaşamla yürüyebilmek için önümüzdeki barikatları kırmanın oyları olacak. Siz de bu kardeşlik devrim çağrısına davet ediyorum. Ahmet Türk’ün de burada misyonlu yapmasına çağrıda bulunuyorum. Artık bırakın hürriyet içerisinde ve Allah’ın kulu olmanın şerefiyle birlikte yaşayalım” dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK