21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan maratona 38 ülkeden ve Türkiye'nin dört bir yanından 5 bin 600 sporcu katılacak. AVEK Otomotiv’in ana sponsor olduğu etkinlik, Birleşmiş Milletler'in "Sürdürülebilir Bir Dünya" hedefleri doğrultusunda "Sağlık ve Kaliteli Yaşam" temasıyla organize ediliyor. World Athletics tarafından dünyanın en hızlı maratonları listesine giren bu organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor.

“HAYAT KURTARAN BİLEKLİKLER” KAMPANYASI İÇİN KOŞACAK

Karşıyaka Voleybolda İki Yıldız Kübalı Aldı Karşıyaka Voleybolda İki Yıldız Kübalı Aldı

Bu yılın dikkat çeken isimleri arasında Türk futbolunun önde gelen teknik direktörlerinden Ersun Yanal ve Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da yer alacak. Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği’nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği "Hayat Kurtaran Bileklikler" kampanyası için koşacak.

PARKUR 42 KİLOMETRE

Maratonİzmir'in en hızlı parkuru olarak bilinen 42 kilometrelik yarış, saat 08.00'de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Katılımcılar Alsancak üzerinden Karşıyaka'ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden geri dönecek. Ardından aynı parkurdan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, İzmir Marina’dan dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak.

5 BİN ATLET KOŞACAK

Maratonİzmir kapsamında ayrıca 10 kilometrelik bir koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrelik koşuya 5 bin atlet katılacak.

Editör: Haber Ekspres