Devlet Su İşleri (DSİ) 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Manisa'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü'nü kurtarmak için DSİ tarafından hazırlanan projenin 9 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını duyurdu.

Pirinç, tuz, su... Hangi ürünlerle birlikte ne kadar mikroplastik tüketiyoruz? Pirinç, tuz, su... Hangi ürünlerle birlikte ne kadar mikroplastik tüketiyoruz?

Projenin Amacı ve Önemi

Marmara Gölü, Manisa'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesi sonucu tamamen kurumuş durumda. Ancak DSİ tarafından hazırlanan bu proje, gölü yeniden canlandırmayı ve su kaynaklarını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu proje sayesinde, bölgedeki su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması ve göle su sağlanması amaçlanıyor.

Proje Detayları ve İhale Süreci

Proje kapsamında, Bozdağ'dan akan suyun Ahmetli, Sart, Tabak Çayı, Kurşunlu, Gümüş regülatörleri vasıtasıyla mevcut Kendirlik Besleme Kanalı üzerinden göle getirilmesi planlanıyor. Bu sayede, Marmara Gölü'ne yeniden su sağlanması ve çevresel dengeyi korunması hedefleniyor. Projenin ihale süreci 9 Mayıs'ta başlayacak ve proje başladıktan sonra suyun miktarı ve potansiyeli belirlenecek.

DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi'nin Açıklamaları

DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, projenin önemine vurgu yaparak, "Yaşanan kuraklık ve suyun yetersiz gelmesinden dolayı burada Bozdağ'dan, Marmara Gölü'nün su beslemesi adı altında bir proje yaptık. 9 Mayıs'ta ihalesini yapacağız. Proje başladıktan sonra ne kadar su veririz? Ne kadar potansiyeli var? O belirlenecek ve daha sonra yapım işi adı altında müteahhitlik kısmına geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Nurican ALBAYRAK