Asırlık geleneklerin yaşatıldığı bu tarihi bölge, her hafta sonu olduğu gibi bu kez de Hıdırellez kutlamalarına ev sahipliği yaparken, vatandaşlar görsel şölene büyük ilgi gösterdi.

Yukarıköy, Hıdırellez Geleneklerini Sürdürüyor

Tarihi Yukarıköy, Hıdırellez'in bolluk ve bereket getiren simgesiyle buluştu. Köy, doğanın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen bu özel günü, yüzyıllardır sürdürdüğü geleneklerle kutluyor. Vatandaşlar, dileklerini gül ağacına bağlayarak ve Kültür Evi'ni ziyaret ederek Hıdırellez coşkusuna katıldılar.

Türkan Saylan Buca'da duygusal bir törenle anıldı Türkan Saylan Buca'da duygusal bir törenle anıldı

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 10.40.49 68Aa3895

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un Ziyareti

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun da Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. Yukarıköy'de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Uzun, bol bol fotoğraf çektirerek ve dilek ağacına dilek bağlayarak bu özel günü kutladı. Başkan Uzun, Hıdırellez'in ülkemize ve tüm insanlığa barış, mutluluk, sağlık ve refah getirmesini diledi.

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 10.41.56 3Ff2A561

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Narlıdere Kültür Evi'nde bulunan dilek ağacına dileğini bağlayan Başkan Uzun, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. "Baharın müjdecisi Hıdırellez'in coşkusunu komşularımızla birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun" dedi.

Narlıdere, Tarihi Yukarıköy'de Hıdırellez coşkusunu kutlayarak, birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha gösterdi.

Editör: Egemen Sayın