Esin Gençel- CHP İl Başkanı Ali Engin, 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak 34. Olağan Kurultay öncesi belediye başkanlarıyla bir araya geldi. İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu Buca, Karaburun, Bergama, Mordoğan, Foça, Narlıdere, Çiğli, Dikili, Güzelbahçe, Aliağa, Kemalpaşa, Menemen, Balçova, Menderes ve Zeytinova Belediye Başkanları ile il yöneticileri ile bir araya geldi. İzmir'den kurultaya katılım, CHP İl Örgütü'nün Parti Meclisi(PM) ve diğer yönetim kademelerindeki temsilini kimlerin yapacağının konuşulduğu toplantıda İl Başkanı Ali Engin de CHP İzmir örgütünden beklentilerini dile getirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Engin, "Önümüzdeki hafta büyük kurultayımız var. Bu kurultaya yönelik çalışmalarımız oldu. Başkanların da kurultaya yönelik önerilerini aldık. Yarın da kurultay delegelerimizle görüşme yapacağız. Başkanların önerilerini de Ankara'ya sunacağım" dedi

Örgütün en güçlü iliyiz


Belediye başkanlarının önerileri arasında bazı isimlerin elbette olduğunu fakat bu isimleri açıklamak istemediğini, isimler konusuna çok fazla girmeyeceğini dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "İzmir çok etkili ve sayıca fazla temsil edilsin istiyoruz. Bu görevi yapacak çok arkadaşımız var İzmir'de. Temsil gücünde kentlerin nüfusunu baz almamak lazım. CHP İzmir olarak, örgütün en güçlü iliyiz. Bunu baz almamız lazım. Nüfusu esas almamak lazım. Konya'da da 2 milyon nüfus var ama belediyemiz yok. Parti Meclis sayısı 80'den 60'a düşecek, İzmir'in sayısının yine en az 6 olmasını istiyoruz. Genel Başkanımız da zannediyorum il başkanlarına bu konuda değerlendirme fırsatı sunacaktır. Buradan aldığım görüşü aktaracağım. Aday olmak isteyenleri sunacağım. Herkesin bildiği isimler aday olmak istiyor. Bunları istiyorum bunları istemiyorum diye bir hakkımda yok. Demokratik değil. Zaten çarşaf liste olacağı için herkesin aday olma hakkı var. Kadın ve genç temsili yüksek olacak" diye konuştu.

Toplantıda, büyük kurultay öncesi önerilerin alınmasının yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 partili ile Ankara'ya çıkarma yapmayı planlayan CHP İzmir Örgütü'nün Başkanı Engin, ilçelerden katılım sayısı hakkında bilgi istedi. Büyük kurultaya katılımın kaç kişi olacağı yönündeki bilgi ilçelerden geldikten sonra ise CHP İzmir, Ankara'ya çıkarma yapmak için son hazırlıklarını da tamamlayacak.

Editör: Haber Merkezi