MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında partililere seslendi.

Bahçeli’nin konuşmasının satır başları şöyle:

FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına, sırtını sağlama almış hatırlı kişilerin korunmasına gerek yoktur. Eğer bu olursa milli vicdanda derin yaralar açılacaktır. Şunun yakınıydı, bunun damadıydı dememek, eğer suçu varsa gözünün yaşına bakmamak gerekir.

Şu işe bakınız ki ortada hiç siyasetçi yoktur. Adeta yer yarılmış, FETÖ'nün siyasi ayağı içine girmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı, 'ihanet içinde kim olursa gözünün yaşına bakmayacağız, isterse babamın oğlu olsun' yaklaşımı içindedir.

Biz bu görüş ve tutumu umut verici, son derece de isabetli değerlendiriyoruz. Tehdidin büyüklüğünden dolayı FETÖ ile mücadeleye herkesi çağırmasını olumlu ve doğru buluyoruz. ’İsterse babamın oğlu olsun’ sözünden sonra bahane tükenmiştir. Kripto damarın kesilip atılması, kılık değiştirmiy, üslup ve usul açısından kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi artık milli bir seferberlik ruhuyla ele alınmalıdır.

Millet kavrulmuş, adalet kavrulmuş ama ‘Kavurmacı’lar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır. FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına, sırtını sağlama almış hatırlı kişilerin korunmasına gerek yoktur. Eğer bu olursa milli vicdanda derin yaralar açılacaktır. Şunun yakınıydı, bunun damadıydı dememek, eğer suçu varsa gözünün yaşına bakmamak gerekir.