Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında dün meydana gelen su basması olayı ve 18 işçinin madende mahsur kalması için yegane amacın işçilerin madenden çıkarılması olduğu söyleyen Devlet Bahçeli, 'Felaketler bir türlü yakamızı bırakmıyor. Acılarımız dinmek bilmiyor. Hepimizi kedere boğan hadiselerde bir azalma görülmüyor. Düşünüyorum da, acaba bereketsizliklerin, gökten yağmur gibi yağan musibetlerin kaynağı nedir? Hiç mi gülmeyeceğiz? Hiç mi mutlu ve huzurlu bir gün geçirmeyeceğiz? Soma'daki maden faciasının yaraları henüz sarılmamışken, 301 kardeşimizin hüznü hala çok tazeyken Karaman-Ermenek'ten kötü bir haber aldık. Dün, Ermenek'in Güneyyurt Beldesi'nde özel bir şirkete ait olan kömür ocağını su basması sonucunda 18 işçimiz mahsur kaldı. Yerin 350 metre altında hayata tutunmaya çalıştıklarını umut ettiğim kardeşlerimizin kurtarılmaları için devlet seferber olmuş durumda. Allah'tan dileğim, 18 kardeşimizin sağ salim kurtulmaları, sevdiklerine ve ailelerine kavuşmalarıdır.

Zaman aleyhe işlese de, ümitsiz olmamak, karamsarlığa kapılmamak, kötümserliğe prim vermemek gerekiyor. Şu anda tek gündem, yegâne amaç madende kalan işçilerimizi çıkarmak olmalıdır. Çalışmaların aksamaması, görevlilerin işlerini yapmalarına doğrudan veya dolaylı engel çıkarılmaması acil beklentimdir. Kimin suçlu olduğunu, kimlerin ihmal ve tedbirsizlik sonucunda kazaya davetiye çıkardığını daha sonra detaylarıyla konuşmak mümkündür. Halihazırda tüm dikkat kazazedelere çevrilmeli, dua ve insanüstü gayretle kardeşlerimiz yerin altından gün yüzüne çıkarılmalıdır. Ermenek'teki maden kazası duyulur duyulmaz, hemen Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı Başkanlığı'ndaki bir heyeti olay mahalline gönderdim Arkadaşlarımız lazım gelen inceleme, araştırma, destek ve yardımı sağlamak için şu anda Ermenek'te bulunmaktadır. Suya ve kömürün karasına rağmen işçilerimizle ilgili müjdeyi almak için sabırsızım. Güzel bir gelişme duymak için Allah'a dua ediyorum' ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜLMENİN CİNAYETLERE KAPI ARALAMASINI GÖRMEMEKTE DİRETENLER AĞIR BEDEL ÖDEYECEK

Devlet Bahçeli
, Diyarbakır'da bir semt pazarında eşi ile birlikte alışveriş yapan astsubayın, maskeli 2 kişi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, şunları kaydetti: 'Ermenek bizi derinden sarsmışken, Diyarbakır'dan yine bir vahim haber geldi. Eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan astsubay Necdet Aydoğdu maske takmış iki hainin, iki soysuzun saldırısına uğramıştır. Askerimizin sağlık durumunun çok ağır ve kritik olduğu, hatta bazı medya organlarında şehit düştüğü iddia edilmektedir. PKK'lı militanlar Hakkari Yüksekova'dan sonra bu kez de Diyarbakır'da ihanet sahnesine çıkmışlardır. Fistanlı teröristler şu aralar maske takarak kanımızı akıtmakta, kalleşçe, namertçe arkadan ateş etmektedir. Çözülme sürecinde dirilen, ihanet sürecinde toparlanan, yıkım projesiyle güçlenen katiller vatan evlatlarına canice saldırmaktadır. Devleti yönetenler, hükümet edenler namlunun ucunda Türkiye ve Türk milleti var ne duruyor, ne bekliyorsunuz? Çözülmenin cinayetlere, kayıplara ve vahşi saldırılara kapı aralamasını görmemekte diretenler bu gidişle çok ağır bedel ödeyecektir. Ayn el- Arap'a PKK'nın geçişine yardım ve yataklık yapanlar suçlusunuz, millet vicdanında müebbet mahkûmusunuz. Kandil'e Türk Bayrağını dikmediğiniz ve içimizdeki eşkıyayı silip süpürmediğiniz müddetçe koltuklarınızın hayrını da göremeyeceksiniz. Diyarbakır'daki hunhar saldırıda ağır yaralanan askerimize acil şifalar diliyorum. Allah'ın rahmet ve himayesi üzerine olsun diyorum.'