MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting öncesi Bozüyük ilçesini ziyaret etti. Bozüyük'te MHP seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap eden Devlet Bahçeli, önümzdeki seçimlerin milletin geleceğini belirleyeceğini söyledi. Bahçeli konuşmasıın şöyle sürdürdü:

"Bu seçimler bir yol ayrımıdır. Bu seçimlerde tercihlerimiz çok sağlam temellere dayalı olarak yapılmalıdır. Bu seçimlere gölge düşürmeden, demokrasi içerisinde geniş bir hoşgörü içerisinde sürdürülmelidir. Ülkemizi 13 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi yönetmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi bu süreç içerisinde önemli hizmetlerde bulunmuş olabilir. Ancak geneli değerlendirdiğimizde Türkiye'yi çok tehlikeli olaylarla karşı karşıya bırakmıştır. Türkiyemiz böyle bir süreçte bir bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Oslo süreci diye başlatılan bir ihanet çalışması Türkiye'nin bölünmesini hedefleyen bir çalışma olarak dikkat çekmektedir. O bakımdan bunu hafife almamak gerekir. Türkiye bölünürse çok şeyler olur bu ülkede. Hangi partiden olursak olalım. Hangi partiye gönül verirsek verelim, hepimiz bu milletin aziz evlatları olarak siyasi tercihlerimizi farklı koyabiliriz veya başka partiler içerisinde beğenmediklerimizin yerine siyasi parti kurabiliriz. Ama Türkiye karmakarışık olursa, bin yıllık kardeşliğimiz tehlikeye girerse o zaman da siyasi partiler de anlamını yitirir. Bunun için Türkiye'nin bölünmesini engellemek hepimizin birinci görevi olmalıdır. Eğer bölünmede bugünkü iktidar çözülüm açılım diye, ne üdüğü belirsiz vatandaşa anlatmakta güçlük çekilen konularla ısrar ederse, o zaman Türkiye'de bir iç çatışma kendisini hissettirirse, fazla uzağa bakmaya gerek yok Irak yanımızdadır, Suriye yanımızdadır. Allah muhafaza Türkiye böyle bir konuma düşmemelidir."

TOPLUMSAL YAPIDA TAHRİBAT AÇILDI

Bahçeli, yolsuzluğun da Türkiye için önemli bir sorun olduğunu söyleyerek "İkinci önemli konu toplumsal yapımızda büyük bir tahribat açılmıştır. Bu tahribat yolsuzluk olarak kendisini adlandırmıştır. Bu yolsuzluk üzerine çok ciddi gidilmelidir. Buna kumpas, montaj v.s. gibi veya bunlar hükümete karşı hazırlanmış bir darbe gibi algılanarak Türkiye'de bir paralel uydurmasıyla bir takım faaliyetlerin üstü örtülmek istenirse bu toplumsal tahribat önemli sosyal yaralar açabilir. Ve Türkiye'de büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilinir" dedi.

SANDIĞA GİDİP, OYLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli 7 Haziran seçimlerinin önemsenmesi gerektiğini belirtti. Herkesin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli şöyle konuştu:

"Sosyal ve ekonomik sorunlarımız vardır. Bunların da çözülmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca 7 Haziran seçimlerini önemsemeliyiz. Bu seçimlerde mutlaka sandığa gitmeliyiz. Oylarımızı, tercihlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilmeliyiz. Ama bu yetmiyor. Sandığa da sahip çıkabilmeliyiz. Verilen oylarımıza sahip olmalıyız. Nitekim bugünlerde bakıyorsunuz. Sandıkların güvenliği açısından önemli bir tartışma başlatılıyor. Türkiye'de ilk defa Almanya, Avrupa'nın diğer ülkelerinde orada bulunan vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelerek gümrük kapılarında verdikleri şimdi yerinde kullanılabilir hale gelmişken iki olay oradaki konsoloslukların denetiminde yapılan bir oylamada hile ortaya koymuştur. Şimdi Türkiye'de de buna benzer olaylar tartışılıyor, konuşuluyor. Seçim acaba güvenlik içerisinde yapılabilinir mi? Seçimlerde önemli olaylar olabilir mi? Bunar tartışılır hale geliyor. Bunlar bizi sandığa gitmemizde caydırmamalı. Şartlar ne olursa olsun Türkiye'nin böyle bir geçitte mutlaka milli irade etkin olmalı, temel tercihleriyle ya iktidara devam demeli veyahut da yıkıp atmalı. Başka bir çare kalmamıştır. Burada bir hassasiyet ortaya koyamadığımız takdirde 8 Haziran'dan sonra büyük bir pişmanlığa düşmemek lazım."