Kılıçdaroğlu, partisinin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan 11. Kadın Kurultayında konuştu. Tam 8 yıl sonra kadın kurultayını topladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hepinize hayırlı olsun" dedi. Kılıçdaroğlu, tribünlerden gelen "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Bütün dünyanın bildiği bir gerçek var, siyasete kadının gücünü arkasına almayan, kadının gücünü önemsemeyen hiçbir siyasal partinin iktidar olma şansı yoktur" dedi. Gittiği her yerde kadının önemini vurguladığını belirten Kılıçdaroğlu, yapılan tüzük değişikliğiyle de cinsiyet kotasının yüzde 33'e çıkardıklarını örnek gösterdi. Önlerinde uzun bir yol olduğunu, ciddi bir mücadele alanlarının bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları her beraber düşünmemiz ve yol haritası çizmemiz gerekiyor. Özgür bağımsız bir Türkiye için kadınıyla erkeğiyle hep beraber, mücadele edeceğiz" diye konuştu. Bir toplumda en çok acı çeken acı çekenin kadınlar olduğunu vurgulayan CHP Lideri, "Oğlu, kızı işsiz olan bir kadının acısını kimse anlayamaz. Çocuğu öldürülen, çocuğu tecavüze uğrayan bir annenin dramını hiç kimse bilemez. Uludere'de 34 çocuğumuz öldürüldü, Uludere'de annelerin yaşadığı dramı, onların dertlerini herkesten önce anneler bilir. Onun annelere söylüyorum, Acılarınızı bal eyleyeceksiniz ama mücadeleye devam edeceksiniz" diye konuştu.
"Silivri toplama kampı"nda yüzlerce insanın olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, onların da destekçilerinin anneleri ve kızları olduğunu ifade etti. CHP olarak dünyanın pek çok yerinde, özellikle Avrupa'da bu algıyı büyük ölçüde değiştirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Haksızlık nerede varsa, haksızlığa karşı mücadele etmek CHP'lilerin temel görevidir" diye konuştu.
Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, CHP'yi zaman zaman 'iyi muhalefet yapamıyor' diye eleştirdiklerini, ancak buna inanmamaları gerektiğini belirterek, "CHP gecesini gündüzüne katarak, her yerde her ortamda demokrasi, özgürlükler adına her yerde muhalefet yapan bir partidir" dedi. Seçim döneminde olmamalarına rağmen 5'in üzerinde miting yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, kadınlardan gittikleri her yerde Aile Sigortası projesini de anlatmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın kurultay salonuna gönderdiği mesaja atıfta bulunarak, beşik sallayan kadınların isterlerse dünyayı da sallayacaklarını ifade etti. Önümüzdeki son baharda okulların açılacağını belirten CHP Lideri, "Anneler hazır olun, 5 yaşındaki çocuğunuzu alacaksınız onunla ilköğretime beraber başlayacaksınız. Nasıl olacağını bilmiyorum. Ama büyük bir kaos olacağını, o kaostan çıkmak için de tek yolun annenin de çocukla okula gitmesi olduğunu biliyoruz. Bu kaosun faturasını AKP'ye çıkarmak zorundasınız" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri konusunda ise "Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçilmiş milletvekilleri bir yasama yılını hapiste geçirdiler. Bu demokrasilerde kabul edilecek bir olay değildir. Bunu şiddetle ama şiddetle kınıyoruz. Yurdunu ve ülkesini seven herkesin bu garip yapıya, bu garip olguya isyan etmesi gerekir" diye konuştu.
Konuşmasının ardından kadın kolları genel başkan adaylarını kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu, CHP'de AKP'den farklı olarak kurultayların çok adaylı gerçekleştiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, adaylara başarılar dilerken, Edirne'deki programı nedeniyle salondan ayrıldı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise bir süre daha salonda kaldı ve ardından ayrıldı.
Öte yanda, kurultayda CHP'nin tutuklu vekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın mesajları okundu. Balbay'ın mesajının okunması sırasında, protokol sırasında oturan eşi Gülşah Balbay, Mustafa Balbay'ın fotoğrafını elleriyle havaya kaldırdı. Bu sırada salon da uzun süre ayakta alkışladı.