MYK Toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, suç duyurusunda bulunulmuş olan bildirge ile ilgili açıklama yaptı. Bildirgede "Biz Türkiye'yi asla kimseye böldürtmeyeceğiz" cümlesi olduğunu hatırlatan Böke, suç duyurusunda bulunulan metnin Türkiye'ye böldürmeme metni olduğunu söyledi. Kaygılarının ülkeyi bölmek istemeleri olduğunu vurgulayan Böke, çağrılarının da ülkeyi böldürtmeme adına yapılmış bir çağrı olduğunu söyledi.

Parti bildirgesinde yer alan 'Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır' ifadesi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yargıdan kaçmamalıyız, seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez' sözlerinin tezatlık olup olmadığı sorusuna yanıt veren Böke, bu iki açıklamanın birbiriyle tezat olmadığını söyledi. Türkiye'de cumhurbaşkanı da seçilmişler de kimsenin hukukun üstünde olmadığını belirten Böke, hukuk ifade verme talebinde bulunuyorsa bunun verilmesi gerektiğini söyledi. Verilen ifadeden bağımsız bir şekilde siyasi tutuklamalara karşı durmanın da bir demokrasi tutumu olduğunu belirten Böke, "Bunlar birbiri ile asla çelişkili değildir. Bilakis tam da birbirini destekleyen demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inancı tam olan bir partinnin söyleyebileceği özgüvenli sözlerdir." şeklinde konuştu.


BAŞBAKAN'IN ÇAĞRISINA YANIT

Başbakan'ın bugün yaptığı anayasa konusundaki çağrıya da yanıt veren Böke, kendilerine iletilmiş bir resmi görüşme talebi olmadığını vurguladı. Başka bir siyasi partinin aksine 2 yıl önce, 1 yıl önce ne söyledilerse bugün de aynı şeyi söylediklerini belirten Böke, Türkiye'yi daha özgür, demokratik kılacak her tür yasal düzenlemede kendilerinin de olduğunu söyledi. Böke, "Ancak anayasa değişiklikleri Türkiye'nin birliğini ve berberliğini bozacak ve bu anayasa değişikliğini o yönde bir şantaj aracı olarak kullanacaksa biz asla böyle bir oyunun parçası olmayız."

TRUMP'IN SEÇİMİ KAZANMASI

ABD'de seçimleri kazanan Donald Trump ile ilgili de konuşan Böke, "Dünyanın ortak kalkınmasını hedeflesin. Derdi sadece kendi koltuğu değil, bütün dünyanın insanlarının refahı olsun" dedi.
Editör: Haber Merkezi