CHP Konak İlçe örgütü Emekliler Komisyonu, Emekliler Haftası nedeniyle Konak Meydanı'na basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın katıldığı etkinlikte CHP'liler 'Ellere var da bize yok mu?', 'Kamplarımızı geri istiyoruz', 'Verdikleri 35 TL. bozdur bozdur harca', 'Promosyon Bağdat'tan mı geliyor?' yazılı pankartlar açtı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP Konak İlçe örgütü Emekli Komisyonu Başkanı Esma Minareci konuşma yaptı.

'YETERSİZ MAAŞ MUTSUZ EDİYOR'

Emekliler Günü'nü coşkuyla kutlamak istemelerine karşın terör, hayat şartları, geçim sıkıntısı, yetersiz maaşların kendilerini mutsuz ettiğini ve sağlıklarını bozduğunu söyledi. Minareci, "Eskiden emeklilerin kampları vardı. Şimdi bu ucuz kamplar da yok. Emekliler ikinci iş bulup çalışmak zorunda kalıyor. Sağlıkla ilgili kesintiler arttı. Saray için savurganlık had safhada ama emekliye gelince para yok. Yeni Türkiye deniliyor ama eskisinde bile kötü."

Esma Minareci "Bizlere 'Ya Sabır' demekten başka çare bırakmadınız. Bunu protesto ediyoruz. Emeklilere dağıtımız sabır tespihleri ile Türkiye'deki tüm emeklilerin sesini yetkililere duyurmak istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Konak İlçe Bakanı Mehmet Şakir Başak ve Minareci, Konak Meydanı'nda emeklilere tespih dağıttı.
Editör: Haber Merkezi