HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsa Birlikleri başkanları ile bir araya geldi. Demirtaş toplantı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Devam eden çatışmalı sürecin bir an önce bitmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini belirten Demirtaş, "Önce silahların susması lazım. Maalesef hükümet çağrılarımıza olumlu yanıt vermiş değil. Bizlerin ısrarcı olması lazım ama Sayın Başbakan'ın 'Sonuna kadar gideceğiz, kökünü kazıyacağız' yaklaşımını tedirginlikle karşılıyoruz. İşte kökünü kazıyacağız dediniz -görüntüleri biraz önce çıktı- savaş uçaklarının bombalamasında sivil bir köy isabet almış ve bir evde biri hamile 10 kişi katledilmiş. Asker, polis, gerilla, sivil ölüyor. Bu acılar ne olacak? TIR'lar, kamyonlar yakılıyor, bunları asla kabul edemeyiz. Bu araçlar kimin? Senin, benim. Bir tarafta sınırda cenazeler bekletecek, bir tarafta Pozantı'da cenazeler yakılmaya çalışılacak, olur mu? Her cenazenin acısı bizim diyemeyen, nasıl kardeşiz diyecek? Bir tarafta Şırnak'ta mezarlık bombalanacak, bir tarafta kardeşiz diyeceğiz. Sayın Başbakan'dan özelikle rica ediyorum, 6 gündür cenazelere hakaret ediliyor. Cenazeye saygısızlık dinimizde yoktur. Acılar arasında ayrım yapamayız. Bir anne babanın acısı çocuğunun üniformasına göre değişmez. Türk, Kürt, Arap olması acıyı değiştirmez. Evlatlarımızı feda edeceğiz yerine, hayır biz makamlarımızı feda edeceğiz anlayışının yerleşmesi gerekir. Hükümetin yaptığı gibi tek taraflı yaklaşılırsa oradan barış çıkmıyor işte. Barış, adalet üzerinde kurulursa yükselir. Barış hakkaniyet üzerine kurulur. Zor ve zahmetli günlerdir, ama biz birbirimizin elini tutarken Kürt-Türk sormayacağız. AKP'ye mi başkasına mı oy vermiş, bakmayacağız. HDP'yi gece gündüz ölümlerden sorumlu tutup sonra da kardeşiz derseniz olmaz. HDPye oy veren 6 milyondan fazla insan 'Sen bana her gün hakaret ediyorsun' der" diye konuştu.

"PARTİMİZ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DOSYASI BİR AVUKATIN BÜROSUNDA HAZIRLANIYOR"

HDP'nin kapatılması için parti kapatma hazırlığı yapıldığına dair iddiasını tekrarlayan Demirtaş, HDP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre "İçinde bulunduğumuz günler, parlamentonun tatil yapacağı günler değil. Milletvekillerinin her gün parlamentoda olması lazım. Araştırma Komisyonu kuralım diyoruz, AKP ile MHP ele el verip yok diyor. Parlamentodan neden kaçıyorsunuz? Bir Saray devleti oluşturulduğun şüphe yok, kendisi de söylüyor. Özel gizli toplantılar, özel bütçe, bilinmeyen şeyler değil. Partimiz hakkındaki soruşturma dosyası, bir avukatın bürosunda hazırlanıyor. Bir hukuk devletinde olmayacak şeyler" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi