Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Brüksel'deki NATO liderler zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu görüşmenin ayrıntılarını dönüşte gazetecilere anlattı.

İşte Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları

Almanya'da PKK'lıların anlayışla karşılanmasından, FETÖ elemanlarının güvence altına alınmasından duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Ve, darbeci askerlerin iltica taleplerinin kabul edilmesine tepkimizi en sert şekilde gündeme getirdik ve 'Bunu nasıl yaparsınız?' diye sorduk. Maalesef bu hususların kendilerinin elinde olmadığını, Almanya'da hukukun ve anlayışın iltica taleplerine karşı biraz farklı olduğu tarzında şeyler söyledi.

Oysa bu büyük oranda İçişleri, Adalet bakanlıklarının, bilemedin hükümetin elinde olan bir iştir, süreçtir.


"LİSTEYİ GÖNDERİN, UYGUNSA OLUR"


Parlamenter heyetin İncirlik'i ziyaret talepleri oldu. Biz dedik ki, bundan öncekinde isimleri gönderdiniz. Bunda da kimler ziyaret edecekse, listeyi Dışişleri Bakanınız gönderir, uygunsa tabii olabilir...


"SİZDE ÇOK DENİZ VAR, BEN DOSYALARINI VERDİM"


Zira Alman milletvekillerinin arasında bazen teröristlere açıkça destek verenler de olabiliyor.

Onlar kafayı Deniz'e (Yücel) takmış durumdalar. Ben de kendilerine 'Sizde çok Deniz var, ben size bunların dosyalarını da verdim' diye hatırlattım.