Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün saat 23.30'da Dombra şarkısı eşliğinde otobüsün üzerinden partilileri selamladı. cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARIDIR"

"Anlamlı buluşma diyorum zira biraz gecikmeli de olsa farklı bir şekilde bugün sizlerle bir aradayız. İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım ve kabine üyeleriyle sizlerle İzmir'de buluşmuş durumdayız. Yarın İzmir'de Efes tatbikatında bir arada olacağız. Bugüne kadar olan tatbikatlardan çok daha farklı zengin, güçlü bir tatbikat olacak. Kardeşlerim, bildiğiniz gibi dün İstanbul'da fetih 563. yıldönümünde yine çok farklı kutladık. Devlet millet buluştu, bir gün önce Diyarbakır'daydık. Onun öncesinde Kırşehir'de Ahilik Haftası'nı kutladık orada da öyleydi. (kahrolsun PKK sloganları üzerine) Sevgili İzmir şunu unutmayın, bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır. İnşallah bu millet Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetiyle birlikte kesinlikle siyasetin dilini anlamayanlara siyasetin dilinden dersini parlamentoda 376 ile verdi. Önce kaçanlar sonra onlar da 376'nın yanında yer aldı. Çünkü biliyorlardı ki bu iş millete gidiyor ve eğer giderse bunun faturası daha ağır olacak diye görüyorlardı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir bunu bilmeleri gerekiyordu."

"BİZİM GEÇMİŞİMİZDE KAN YOK AMA SİZİN VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Menderes ne dedi? Son söz milletin dedi. Biz ne dedik, son karar da milletin. Karar da sizin. Fakat bunu anlamayanlar var. Ne diyorlar, 'bizim kanımızı dökersiniz' diyorlar. Bir defa önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım. Bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. Onun yanındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İzmir ve Ege inanıyorum ki bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Neden parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nereden çıktı bu kan? Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz sandık. Ne oldu? 14 parti bir araya geldiniz biz ise sadece kurucusu olduğum partinin adayı olarak çıktım yüzde 52 biz aldık. 14 parti. Halep oradaysa arşın işte burada. Kardeşlerim yaklaşık dört saattir buradasınız biliyorum ki sizlerin aşkı sizlerin heyecanı bizleri bu yolda hiçbir zaman yormadı. Sizin aşkınız bize dağları deldirdi dağları. Bizler Ferhat olduk sizler Şirin. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol, 13 yılda biz ne yaptık? 18 bin kilometre bölünmüş yol. (yolların kralı Binali Yıldırım sloganı üzerine) Şimdi anlıyorum fazla gaz vermeyin kilometre artacak."

"FATİH KARADAN YÜRÜTTÜ BİZ DENİZİN ALTINDAN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Bursa Orhangazi ile bükünleşileceğini ifade ederek, "40 kilometre otoyol. Bunlar bir şeyi gösteriyor. İzmir İstanbul kaç saatti eskiden. Sekiz saat. Şimdi 3 saat 3.5 saat. Kaza riski azalıyor. Öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yollar pırıl pırıl. Yolların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Yeri gelecek şurada durup piknik yapalım diyeceksiniz. Yol medeniyettir. Bunlar medeni olmanın işaret fişekleridir. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. O da bitmedi yılsonuna kadar Boğaz Köprüsü'nün altından Avrasya Tüneli'nin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz. Marmaray'dan 130 milyon kişi geçti. Biz buyuz be. Bu lafla olmuyor icraat, icraat. Bizim icraatlarımız ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra nereye geldi bir Kanal İstanbul ile Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Çanakkale Köprüsü'nü de yapacağız." diye konuştu.

"FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin süreceğini belirterek, şunları söyledi:

"Neden Batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor. Bu bölücü terör örgütünü neden bizim başımıza musallat ediyorlar, silahlarını paralarını veriyorlar. Bunları desteklerken bize karşı dürüst davranmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. PKK'nın güdümünde siyasetçiler var. Bak kaçıyorlar kaçmaya başladılar, kaçacaklar. Başka çareleri yok. Ey terör örgütü ya silahları teslim edip betonu üzerine gömeceksin koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikçe durmayacak. Güneydoğu'da, Doğu'da ülkemin neresinde olursa bu mücadeleyi vereceğiz. Çünkü bizim Rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek devlet. Çıkmış bir paralel devlet. Başındaki Pensilvanya'da Pensilvanya'da bunun lisansını verenler kim? İşte oyunu anlıyor musunuz? Üst aklın kimler olduğunu anlıyor musunuz? Onlara orada oturma izni verenler 400 dönüm araziyi tahsis edenler kendilerini söylememize rağmen onları orada koruma altına alanlar üst aklın ta kendisidir. MGK olarak kararımızı verdik legal görünüm altındaki illegal örgütler Fethullahçı örgütler olarak karara girdi. Bakanlar Kurulu'na gönderdik onay için bize geldi biz de onadık. Şimdi bu MGK siyaset belgesine artık giriyor. Bu milleti parçaladılar. Bu milleti parçalayanları biz fırsat vermeyeceğiz. Kimi kaçıyor kimi de cezaevlerinde yargılanıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki İzmir bundan sonra daha bir başka olacak" dedi ve yeni günün ilk dakikalarında konuşmasını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi